Andris Kivičs: Nevis atbalstīt māksliniekus, bet slaukt viņus vēl vairāk

tautaruna.lv, Anete Ošleja 14.oktobris 2020, 17:03
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Šorīt Doma laukumā norisinājās zibakcija “Nesaprašanas siena”. Protesta akcijas vienkopus pulcēja radošo profesiju pārstāvjus.

Protesta akcijas norises vietā, Doma laukumā, pulcējās vairāki Latvijā zināmi mūziķi, dziedātāji un komponisti. Liels zibakcijas atbalsts ir vērojams arī sociālajos medijos, kur sabiedrība un citi radošo profesiju pārstāvji pauž savu atbalstu iniciatīvai. Savu viedokli Twitter izteica arī dziedātājs, dzejnieks Andris Kivičs, kurš izcēla protesta nozīmību un asociēja to ar 1991. gada janvāra barikāžu laiku, kad tauta sanāca vienkopus un cīnījās par taisnību. Kivičs pauda arī asu kritiku kultūras ministra Naura Puntuļa virzienā.

“Atrada arī kam piesieties Covid laikā. Nevis atbalstīt māksliniekus, bet slaukt viņus vēl vairāk.”

Zibakcijas mērķis bija iestāties pret plānotajām izmaiņām autoratlīdzību režīmā. Lai pievērstu politiķu un sabiedrības uzmanību, akcijas dalībnieki Doma laukumā no līdz paņemtajiem ķieģeļiem veidoja ķieģeļu sienu, kas simbolizē politiķu nevēlēšanos saprast radošo profesiju pārstāvjus un viņu vajadzības.

Protestētāju vidū bija arī dziedātājs, dziesmu autors un grupas “Jauns Mēness” solists Ainars Mielavs.

ekrānšāviņš no facebook

Mielavs savu nostāju pauda ne tikai ar simboliskā ķieģeļa nolikšanu, bet arī centās visus vienot kopīgā dziesmā.

Arī mūziķis Intars Busulis izrādīja iniciatīvu un piedalījās “Nesaprašanas sienas” akcijā, daloties savā Instagram kontā ar fotogrāfiju, kurā tur akcijas vienojošo simbolu ķieģeli, tādējādi izrādot, ka arī viņš nav apmierināts ar jaunajiem grozījumiem.

ekrānšāviņš no instagram

Uz zibakciju bija ieradušies vairāki Latvijā zināmi mākslinieki, tai skaitā arī mūziķis, grupas Per dalībnieks Ralfs Eilands, kurš par savu dalību protesta akcijā paziņoja sociālajā medijā Instagram.

ekrānšāviņš no instagram

Kā jau iepriekš ziņu aģentūra LETA vēstīja, tad laika periodā no nākamā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim tiks piemērots īpašs nodokļa maksāšanas režīms autoratlīdzības saņēmējiem, kuriem atlīdzību izmaksā ienākuma izmaksātājs, kas nav mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija, un kuri nav reģistrējuši saimniecisko darbību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:56

Jaunākās diskusijas