Latviete dalās emocionālā stāstā par Covid-19

Viktorija Gabrjuna 14.oktobris 2020, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kāda Latvijas iedzīvotāja sociālajā tīklā Facbook dalījusies ar emocionālu stāstu par savu saslimšanu ar Covid-19. Pastāstot par savu slimības gaitu, viņa atgādina, ka pret jauno koronavīrusu jāizturas ļoti nopietni.

Facebook lietotāja Rita raksta, ka slimo jau kopš 25.septembra, taču tikai 8.oktobrī viņas Covid-19 veiktais tests bija pozitīvs.

"Nesatraucieties, visu šo laiku esmu bijusi karantīnā. Nē, neesmu ceļojusi vai bijusi saskarsmē ar kādu ceļotāju un mana epidemioloģijas ceļš saistāms ar to, ka darbavietā ieradās bērni, kas, kā izrādījās, bija saslimuši un inficējušies skolā.
Brīvā formā dalos ar savu stāstu, cerībā, ka tas kādam noderēs kā paraugs tam, ka šī slimība pastāv un re kur ir viens saslimušais.
Teju visu laiku guļu, esmu ar vieglu temperatūru, pastāvīgu nogurumu, grūtībām elpot un plaušu sāpēm un bez ožas un garšas.
Video runāju to, kas sirdī, bez iestudēšanas, jo tam visam nav spēka un šodien ir sanācis daudz runāt pa telefonu: ar spkc, ģimenes ārstu, darbiniekiem, ģimeni, tiem dažiem cilvēkiem ar ko kopā dzīvoju un draugiem, ka esmu nedaudz pārmocījusies un šajā vakara stundā runāt jau ir grūti.
Dalos, jo ceru, ka kāds noticēs un nedaudz nopietnāk uztvers covid-19 un nespēju klusēt zinot un lasot komentāros, ka ir tik daudzi, kas netic.
Novēlu katram stipru veselību, noteikti nesaslimt ar covid-19, sapratni un apzinīgumu attiecībā pret šo pandēmiju. Tiešām, no sirds iesaku samazināt savu kontaktloku, nebūt pārgalvīgiem," teikts Ritas ierakstā.
Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa novēl Ritai ātru atveseļošanos un piekrīt, ka Covid-19 jāuztver nopietni, daļa savukārt neslēpj skeptisku nostāju.
"Bišku šim neticu. Šaustīja acis, runājot uz augšu uz sāniem. Tas ir pirmā pazīme, ka cilvēks melo un izdomā notikumus. Melot nevajag. Slikti iestudēts teātris. Nākamreiz runājat un mēģināt nešaustīties ar acīm. Tās nodod. Tā ir pirmā pazīme, ka cilvēks melo," teikts kādā komentārā.

Kā zināms, stacionāros šobrīd ārstējas 75 Covid-19 pacienti, kas ir līdz šim lielākais slimnīcās ievietoto pacientu skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā deviņi Covid-19 pacienti, savukārt četri pacienti pametuši stacionāru.

No šobrīd stacionētajiem 67 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet astoņi ir ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no stacionāra izrakstīti 256 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan mirušie, gan atlabušie.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas