Bažas, kas notiks, ja pamodīsies baktērijas Arktikā

tautaruna.lv 8.maijs 2020, 13:19
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Laikā, kad pasaulē joprojām valstis domā un pieņem mērus, lai tiktu galā ar koronavīrusa Covid-19 pandēmiju, britu medijs "Daily Star" vēsta par kādu zinātnisku pētījumu, kurā izteikti minējumi par to, kas vēl pasaulē varētu izraisīt pandēmiju.
Kā vēsta "Daily Star", tad konkrētajā zinātniskajā pētījumā izteikta versija, ka pandēmiju pasaulē varētu arī izraisīt sekas, kas radīsies klimata pārmaiņu rezultātā. Proti, šoreiz lielākās bažas raisa temperatūras izmaiņas Arktikā, kur siltāku laikapstākļu rezultātā var "pamosties" gadsimtiem senas baktērijas .

Doktors Deniss Karols komentārā medijam norādā, ka zinātnieki savos pētījumos arvien vairāk runā par temperatūras paaugstināšanos Arktikā, kā rezultātā "tās augsnē iespējama tādu patogēnu pamošanās, kas mūžīgā sasaluma rezultātā līdz šim nav bijuši aktīvi".

Baktērijas, kas sasalušas pirms vairākiem tūkstošiem gadu varētu būt nepazīstamas mūsdienu pasaulei, turklāt izraisīt saslimšanas, par kādām līdz šim pat neesam dzirdējuši.

"Pastāv ļoti reāla iespeja, ka mikrobi, kuri līdz šim sasaluma rezultātā bijuši neaktīvi, līdz ar temperatūras izmaiņām tiek atkal dota iespēja dzīvot, paskaidro dr. Deniss Karols.

"Riski, ko šie "atdzimušie" mikrobi var radīt cilvēcei līdz galam nav zināmi, tomēr Covid-19 ir atgādinājums, ka mums ir jābūt ārkārtīgi piesardzīgiem attiecībā uz šiem iespējamiem pandēmijas draudiem," norāda speciālists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:44

Jaunākās diskusijas