FOTO: Taivānā izmanto neparastu metodi, lai pasargātu skolēnus no Covid-19

Baiba Puriņa 3.maijs 2020, 15:00
 
AFP / Scanpix / LETA
Skola Taipejā sākusi izmantot atdalītājus, lai aizsargātu skolēnus pusdienu laikā no jaunā koronavīrusa, vēsta "Telegraph".

Kamēr citur pasaulē vairāk nekā 160 valstis ir slēgušas skolas, Taivānā tās joprojām ir atvērtas.

Lai apturētu tajās Covid-19 izplatību, ieviesti gan daži drošības pasākumi, piemēram, atdalītāji ēdnīcā, kas norobežo skolēnus vienu no otra maltītes laikā.

Kā vēstīts, taivāna ir viena no valstīm, ko jaunais koronavīruss skāris salīdzinoši mazāk. Neraugoties uz koronavīrusa izplatības palēnināšanos, pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus pagaidām nav plānots atcelt, pavēstīja veselības un labklājības ministrs Čeņs Šidžuns.

"Cilvēkiem kopīgi jāturpina ievērot pašdisciplīna," preses konferencē sacīja Čeņs, brīdinot par riskiem, ko radītu ierobežojumu atvieglošana.

Iedzīvotājiem ieteikts ievērot 1,5 metru distanci vienam otra, atrodoties telpās, un metra distanci ārpus telpām. Cilvēki tiek mudināti bieži mazgāt rokas un atcelt pulcēšanos telpās, ja paredzama vairāk nekā 100 cilvēku piedalīšanās, bet ārpus telpām, ja paredzamais skaits pārsniedz 500.

Cilvēkiem, kas sabiedriskajā transportā vai taksometros atrodas bez sejas maskām, draud naudassodi.

Taivāna rūpīgi seko līdzi globālajai pandēmijas situācijai un varētu padarīt stingrākus ierobežojumus ceļotājiem, kas ielido no Āzijas dienvidu un dienvidaustrumu valstīm, ja tuvākajā laikā vīrusa uzliesmojuma situācija pasliktināsies, sacīja Čeņs.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas