Ādažos sievieti pamatīgi pārsteidz veikala čekā ieraudzītais

Viktorija Gabrjuna 7.februāris 2020, 14:33
 
F64
Ādažniece Sindija pievērsusi rūpīgu uzmanību veikala ”Vynoteka” čekam, kurā pamanījusi savādu pozīciju ”Stikla pudele”, kur norādīts, ka par katru taras vienību jāmaksā 11 centi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Veikala darbinieks to skaidro ar to, ka tas ir lietuviešu uzņēmums, kas pakļauts kaimiņvalsts likumdošanai.

Raidījuma žurnālisti apmeklē vēl vienu tā paša tīkla veikalu galvaspilsētā, arī tur, iegādājoties dzērienu, čekā redzama pozīcija par ”stikla pudeles” iegādi. ”Pudele 11 centi. Čekā jau visu kopā skaita,” žurnālistiem norāda pārdevēja, kura nespēj izskaidrot, kādēļ čekā redzama šāda pozīcija.

Par šādu praksi tiek informēts arī Valsts ieņēmumu dienests, taču tā darbinieki, aplūkojot čeku, raidījumam norāda, ka pārkāpums nav konstatēs. Čekā redzamā informācija esot korekta, taču, ja kāds uzskata, ka ticis maldināts, tad aicina vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Veikala ”Vynoteka” pārstāve Laura Bērziņa norāda, ka šobrīd ne visiem produktiem čekā parādās pozīcija par stikla taru, jo ne visi ražotāji tirgotājam snieguši informāciju par produkta summas sadalījumu. Produkta gala cena norādīta plauktā.

"Pircējs nav pārmaksājis. Katrs ražotājs preces cenā iekļauj visus ražošanas izdevumus, nodokļus, kā arī taru. Mēs esam pirmie, kuri savu kasu sistēmu ir pielāgojuši jaunajām pārmaiņām. Var teikt, ka tā ir mākslīgi saskaldīta cena. Ikvienā citā veikalā maksa par šo pudeli arī ir, tikai tā nav atsevišķi izdalīta," skaidro Bērziņa.

Šobrīd paredzēts, ka 2022. gadā maksa par stikla taras iegādi bus 10 centi, taču attiecīgie depozīta noteikumi vēl nav stājušies spēkā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:32

Jaunākās diskusijas