Speciālisti atklāj, kāpēc ēdiens otrā dienā garšo labāk

Baiba Puriņa 4.janvāris 2020, 15:10
 
pixabay
Izrādās, ka tam, kāpēc ēdiens otrā dienā mēdz garšot labāk ir ķīmisks pamatojums, raksta "The Healthy".

Pārtikas tehnologu institūts ASV atklāj, ka ķīmiskā reakcija starp ēdienu sastāvdaļām turpinās arī pēc tam, kad tā pārpalikumi ievietoti ledusskapī, radot jaunas garšu molekulas.

Garša uzlabojas arī tāpēc, ka olbaltumvielu sadalīšanās atbrīvo aminoskābes, piemēram, glutamātu un nukleotīdus, kas mijiedarbojas, pastiprinot garšu.

Aminoskābju reakcija ar cukuru rada jaunas garšu molekulas, kuras veidojas, kad ēdiens tiek atkārtoti sildīts. Tas veicina ēdiena brūnināšanas procesu tā sildīšanas laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas