Lieliska vēsts! Žagarkalnā jau pūš sniegu, brīvdienās, iespējams, varēs slēpot

Rita Lazda 27.novembris 2019, 11:14
 
facebook.com/ Žagarkalns
Kā liecina informācija sociālajā tīklā facebook, tad Žagarkalnā šonedēļ uzsākta sniega ražošana un šajās brīvdienās, iespējams, jau varēs slēpot.
"Šobrīd esam iecerējuši, ka varēsim brīvdienās atvērt pirmo nogāzi ar diviem pacēlājiem. Bet šo informāciju precizēsim nedēļas vidū. Veiksmīgi izdevās saglabāt sniegu no pagājušās sezonas, kuru tuvākajās dienās izlīdzināsim. Sekojiet jaunumiem un turam īkšķus, lai jau drīzumā varētu atklāt slēpošanas sezonu," liecina Žagarkalna pārstāvju sociālajā tīklā facebook publicētā informācija.

Tāpat zināms, ka labi saglabājušies arī pagājušā gada sniega krājumi. Šonedēļ ir plānots atsegt sniega kaudzi un sākt izlīdzināt sniegu Cīruļkalna nogāzē.

Žagarkalns ir slēpotāju visvairāk iecienītais kalns no 5 bāzes kalniem. Droši vien tādēļ, ka tas ir visplatākais un ar interesantu viļņveida reljefu. Tā virsotnē ir kafejnīca, kura darbojās nedēļas nogalēs. Uz Žagarkalna nogāzes uzstādīti 2 pacēlāji, abi "tablešu" tipa.

Cīruļkalns" - 180 m garš. Salīdzinoši stāvākā no mūsu bāzes nogāzēm. Tā virsotne ir savienota ar garo kalnu un Skolnieku kalnu. Šīs nogāzes augstuma starpība ir 50 m. Reljefs vienmērīgs un līdzens. Tā virsotnē atrodas Inventāra noma un kafejnīca. Tiešs savienojums ar Skolnieku kalnu. Uz Cīruļkalna ir uzstādīti 2 "tablešu" tipa pacēlāji. Cīruļkalna-1 trases "kabatā" atrodas Snovborda parka mācību zona, vai tā sauktais "mazais snovparks".
"Garais kalns" - ir 400 metru ar lēzenu un vienmērīgu reljefu nogāze. Tā ir piemērota slēpotājiem un snoveriem, kam patīk gari, slaidi nobraucieni bez ekstrēmiem piedzīvojumiem. Trase ir aprīkota ar "tablešu" tipa pacēlāju un savienota ar Skolnieku kalna lejas daļām.
"Meža trase" - ir 420 m gara, ar vislielāko augstuma starpību Žagarkalnā. Šī trase ir viena no interesantākajām Žagarkalnā, jo tās reljefs dažādos posmos atšķiras, turklāt daļa no trases ved cauri mežam. Meža trase sākas Žagarkalna virsotnē, tālāk ved gar Ofisa ēku, caur "Guttas snovborda parku", mežu, līdz pat Garā kalna pakājei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:25

Jaunākās diskusijas