Pēc avārijas Latvijā autovadītāji pamana zīdaini, kurš rāpo pa šoseju

tautaruna.lv 27.novembris 2019, 13:51
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Jūlijā beigās uz autoceļa "Liepāja-Lietuvas robeža" notikusi avārija, kurā apgāžoties un ielidojot grāvī automašīnai, smagas traumas guva gan tās vadītājs, gan divi pasažieri – sieviete un nepilnu gadu veca meitenīte, vēsta portāls "liepājniekiem.lv". Iespējams, bērna dzīvību palīdzēja glābt arī tas, ka nekavējoties reaģējuši citi autovadītāji, kuri pamanījuši zīdaini, kurš viens pats rāpo pa ceļa braucamo daļu.

Jau iepriekš bija zināms, ka 1992.gadā dzimušais vīrietis avarējušo automašīnu "Opel Astra" vadīja ne tikai stiprā reibumā (2,20 promiles), bet arī bez tiesībām.

Avārijā vissmagāk cieta pasažieres, 1994. gadā dzimusi sieviete, kuru nogādāja medicīnas iestādē, un 2018. gadā dzimusī meitenīte, bet pats avārijas izraisītājs ārstējās ambulatori.

Par to, ka bērns toreiz negāja bojā, lielā mērā jāpateicas tūlīt pēc negadījuma garām braucošajiem vīriešiem, kuri pamanīja šosejas vidū rāpojam zīdaini un nepalika vienaldzīgi, informēja policiju, mediķus, kā arī apturēja citas automašīnas. Par notikušo uzsāka kriminālprocesu, informē portāls.

Tikmēr Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova skaidro, ka izmeklēšana konkrētajā lietā vēl turpinās. "Jebkura kriminālprocesa izmeklēšanu paildzina ekspertīzes, kuras neveic Valsts policija, bet gan cita kompetenta iestāde - Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrs, kurš pieprasījumus pēc ekspertīzēm dažādos kriminālprocesos, administratīvās lietvedībās un civilprocesos, pamatojoties uz fiziskas vai juridiskas personas iesniegumu, saņem no visas Latvijas, turklāt ne tikai no Valsts policijas. Jāpiebilst, ka jebkurā kriminālprocesā, kurā ir cietušie, obligāta prasība ir sagaidīt dokumentus no medicīnas iestādes par miesas bojājumu smaguma pakāpi, arī tos medicīnas iestāde neizsniedz uzreiz. Tāpat šādos kriminālprocesos tiek veiktas darbības, lai nostiprinātu iegūtos pierādījumus."

Avots: portāls liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas