"Viss kārtībā"; Armands Simsons publicē foto no veselības pārbaudes

tautaruna.lv 27.novembris 2019, 18:48
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
TV raidījumu, pasākumu vadītājs un hokeja komandas Rīgas "Dinamo" tehniskais direktors Armands Simsons vietnē Instagram publicējis pārsteidzošu foto, kurā redzams nosvīdis ar speciālu masku uz sejas. Simsons gan mierina - viss esot kārtībā!

"Viss kārtībā. Šo slodzes testu no sirds iesaku un aicinu vismaz reizi gadā uztaisīt, un sevi pārbaudīt ikvienam, kurš ikdienā kusta," saka atraktīvais pasākumu vadītājs, kurš veselības pārbaudi veicis pie Latvijas Olimpiskās vienības.

Latvijas Olimpiskās vienības laboratorija veic sportistu fizisko īpašību testēšanu un novērtēšanu, kā arī izvērtē kardiovaskulārās un elpošanas sistēmas stāvokļa atbilstību konkrētā sporta veida prasībām.

Tā kā dažādos sporta veidos laba rezultāta sasniegšanai ir nepieciešamas dažādas fiziskās īpašības, tad viens no laboratorijas darbības pamatprincipiem ir "maksimāli specifiska slodze". Sportista darbība testa laikā ir pēc iespējas tuvāka reālajai darbībai treniņos un sacensībās vai arī tiek piemeklēts slodzes veids, kurš visprecīzāk varētu palīdzēt atrisināt problēmu, kas saistīta ar veselības stāvokli vai funkcionālo spēju kritumu. Otrs sporta laboratorijas darbības pamatprincips ir "maksimālas slodzes tests". Tā kā slodze treniņos un, it īpaši, sacensībās ir maksimāla, tad arī sportists laboratorijas apstākļos ir jānovērtē tuvu maksimālai slodzei, lai varētu dot korektu slēdzienu par veselības stāvokļa piemērotību sacensībām vai treniņdarbam konkrētajā sporta veidā.

Armands Simsons iepriekš atklājis, ka aizraujas gan ar hokeja spēlēšanu, gan treniņiem sporta zālē, gan regulāri skrien. Savukārt tagad arī neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir rudens peldes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:52

Jaunākās diskusijas