VAKARA ZIŅAS. Arī bagātie reiz bijuši nabadzīgi

Raivis Maksis Malnacs 27.novembris 2019, 21:00
 
AP/SCANPIX/LETA
Šodien viņi ir bagāti un slaveni, taču bija laiks, kad šie cilvēki cieta trūkumu. Viņi bija nabadzīgi, daži pat dzīvoja uz ielas, meklējot jebkādu darbu un ceļu uz labāku dzīvi. Izturot likteņa pārbaudījumus un triecienus, viņi nezaudēja vēlmi kaut ko savā dzīvē sasniegt. Tagad, gremdējoties slavā un bagātībā, viņi nav aizmirsuši, no kurienes reiz paši nākuši.

Bērnība bez Ziemassvētkiem

Grūti noticēt, ka aktrise Sāra Džesika Pārkere, kura tik pārliecinoši spēlēja seriālā «Sekss un lielpilsēta» dārgo apavu fanāti Keriju Bredšovu, reiz naudas trūkuma dēļ bija spiesta ciest badu. Sāra Džesika Pārkere uzauga Ohaio štatā un bija viena no astoņiem nabadzīgas ģimenes bērniem, kuras vecāki ne vienmēr varēja samaksāt pat par elektrību. Pārkere stāstījusi savas bērnības skumjākās atmiņas, ka viņa vērojusi, kā māte reaģē uz telefona zvaniem nokavētu rēķinu dēļ. Aktrises ģimene bijusi tik nabadzīga, ka nesvinēja pat Ziemassvētkus un dzimšanas dienas - viņiem vienkārši nebija iespējas sarīkot svinīgas vakariņas.

Visapkārt nabadzība

Tagad «oskarotais» amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, kā jau bagātam cilvēkam pienākas, - vizinās ar jahtām, rīko dārgas ballītes, un līdzās ir slavenas modeles.

Taču bērnībā aktieris dzīvoja nelabvēlīgā Losandželosas apgabalā starp narkomāniem un prostitūtām. Bērnībā viņš redzēja sev apkārt tikai nabadzību un pat necerēja kaut kad no tās izkļūt. Tagad viņa ienākumi tiek lēsti 200 miljonu dolāru vērtībā.

Ticēt sev

Grāmatu par Hariju Poteru autore Džoanna Roulinga piedzīvojusi kaut ko tādu, kas pietiktu vairāku cilvēku ciešanām. Viņa reiz bija vientuļā māte, kas saņēma sociālā nodrošinājuma pabalstus. Savu pirmo manuskriptu viņa uzrakstīja ar pildspalvu, jo nevarēja atļauties īrēt rakstāmmašīnu. Roulinga, stāstot par sevi, atgādina laikus, kad gandrīz neēda, jo vajadzēja kaut kā pabarot meitu.

Literārais aģents savulaik brīdināja Roulingu, ka viņa nekad nenopelnīs ar bērnu grāmatu rakstīšanu, tomēr viņš kļūdījās, jo tagad rakstniece gadā nopelna apmēram vienu miljardu dolāru.

Otrās mājas parkā

Šodien Džeimsa Bonda lomas izpildītājs Daniels Kreigs nopelna 20 miljonu dolāru par filmu. Ar šo summu ir pietiekami, lai viņam un ģimenei nekad vairs nebūtu jādzīvo nabadzībā. Bet Kreigs atceras arī citus savas dzīves mirkļus, daudz mazāk rožainus un tīkamus. Viņš strādāja dažādus gadījuma darbus par nelielu samaksu, lai vienkārši izdzīvotu. Bija brīži, kad Kreigs nakšņoja parkā uz soliņa, līdz viņam izdevās ielauzties lielajā kino pasaulē.

Dzīve autoostā

Filmu «Rokijs» un «Rembo» zvaigznei Silvestram Stallonem izdevās kļūt par vienu no komerciāli veiksmīgākajiem aktieriem kino vēsturē. Taču jaunība slavenajam cīkstonim nebija tik veiksmīga. Bija laiks, kad topošais aktieris dzīvoja un gulēja autoostā. Vēlāk viņš pamanīja sludinājumu par puišu vervēšanu filmēšanai pieaugušo filmās. Stalloni vilināja 100 dolāru samaksa dienā. Ilgi nevilcinādamies, viņš piekrita, lai sāktu pilnvērtīgi ēst un dzīvot. Vēlāk viņu ieraudzīja producents, un Stallone uzsāka karjeru asa sižeta filmās.

Netiek uz savu skolas izlaidumu

Dziedātāja Vera Brežņeva ir viena no skaistākajām un veiksmīgākajām Krievijas un Ukrainas slavenībām. Taču viņas bērnība nebija rožaina. Kad Vera bija 11 gadu veca, ar viņas tēti notika negadījums, kas viņu padarīja par invalīdu. Veras māte strādāja par apkopēju, un, protams, visam nepietika naudas. Dažreiz dziedātāja kavējusi skolu, lai palīdzētu nopelnīt ģimenei iztiku kā bērnu auklīte. Starp citu, viņai pat nebija iespējas izbaudīt savu skolas izlaidumu - ģimenei nebija naudas, lai samaksātu par svētku pasākumu, tāpēc tūlīt pēc oficiālās daļas viņa bija spiesta doties mājās.

Mūzika visu dzīvi

Amerikāņu dziedātāja Meraija Kerija uzaugusi vienā no nabadzīgākajiem Longailendas rajoniem. Vecāki knapi spēja nodrošināt ģimeni. Kad topošajai dziedātājai bija trīs gadi, ģimene izjuka. Kerijas māte strādāja vairākos darbos, tāpēc dziedātāja gandrīz visu laiku bija viena, līdz mazā meitene sāka nodarboties ar mūziku. Šobrīd Meraijas Kerijas bagātība sastāda 510 miljonu dolāru.

Traumējoša bērnība

Amerikāņu TV zvaigzne un miljardiere Ofra Vinfrija ir lielisks piemērs tam, kā nabadzīgi cilvēki var kļūt bagāti un slaveni. Viņa piedzima trūcīgā ģimenē, māte bija kalpone, bet tēvs kalnracis. Ne tikai nabadzība un trūkums aizēnoja viņas bērnību, Vinfrija piedzīvoja daudzus smagus un traumējošus triecienus - 9 gadu vecumā viņu izvaroja brālēns, un tas diemžēl nebija vienīgais gadījums un vardarbība no radinieku puses.

Jāpārtiek no vienas algas

Reiz intervijā britu mūziķis Stings atzina, ka viņš nekad nevēlas atgriezties bērnībā un atkal kļūt par mazu Gordonu Samneru, kurš aug nabadzībā un badā. Viņa pseidonīms «Sting» («dzelonis» - angļu valodā), iespējams, ir savdabīgs mūziķa grūtā ceļa atspoguļojums. Stinga tēvs strādāja par montāžistu inženierijas uzņēmumā, bet māte par frizieri un medmāsu. Kad Stingam piedzima brālis un divas māsas, māte vairs nevarēja doties uz darbu, un ģimene dzīvoja no tēva niecīgās algas. Tagad mūziķis palīdz savām māsām un brālim, arī ziedo naudu labdarībai, jo Stinga budžets gadā ir 307 miljoni dolāru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:28

Jaunākās diskusijas