Nākas sadzīvot ar kaķu spalvām; Vladova atklāj interesantas lietas par Kuzju un Muri

tautaruna.lv 18.septembris 2019, 19:23
 
facebook/Nils Ušakovs
Kuzja un Muris ir kaķi, kas dzīvo Rīgas domē. Tagad tie mitinās Rīgas vicemēra amatā ievēlētās Annas Vladovas kabinetā, vēsta "LTV 7".

Vladova pastāstīja, ka par kaķu pārcelšanos no bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova kabineta uz viņas kabinetu bija sarunāts iepriekš.

"Kad mani ievēlēja vicemēra amatā, kļuva skaidrs, ka kaķi dzīvos pie manis. Ar Kuzju viss ir kārtībā, viņš te jūtas kā priekšnieks. Murim bija nedaudz savādak, bet tagad mēs viens otru mīlam, tā kā viss ir labi," pauda Vladova.

Ka izrādās, kaķu uzturēšana nav iekļauta Rīgas domes budžetā. Valdova par kaķiem rūpējas jau daudzs gadus. Viņa saka, ka no savas kabatas katru mēnesi tērē ap 45 eiro kaķu uztrēšanai.

"Viņi ēd saus barību, dažreiz konservus. Kuzjam un Murim tagad ir īpaša barība, jo Muris ir pieņēmies svarā. Viņiem ir neliela diēta, bet abi ēd labi," teica Vladova.

Tāpat viņa neslēka, ka kaķu dēļ vienmēr nēsā līdzi kaut ko, kas palīdz attīrīt drēbes no kaķu spalvām.

"Muris taigā pa galdu, kad es strādāju ar papīriem, viņš strādā kopā ar mani. Sēž blakus," piebilda Vladova.

Kā tika vēstīts, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) iepriekš atzina, ka viņam ir alerģija pret kaķiem, līdz ar ko abi mājdzīvnieki turpināt saimniekot mēra kabinetā nevarēšot.

Kuzju un Muri iepriekšējais pilsētas mērs Nils Ušakovs (S), kurš nu ievēlēts Eiropas Parlamentā, uz domi atveda 2009.gadā no patversmes, tādā veidā rosinot iedzīvotājus aktīvāk dot pajumti patversmēs nonākušiem dzīvniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:55

Jaunākās diskusijas