No slimnīcas 2. stāva loga Ventspilī izkāpj pacients; ģimene vaino mediķus

tautaruna.lv 18.septembris 2019, 20:12
 
F64
82 gadus vecs pacients Ventspils slimnīcā, atrodoties otrā stāva palātā, nolemj pamest ārstniecības iestādi, neizmantojot durvis. Pensionāra radiniece uzskata, ka viss noticis izrakstīto medikamentu iespaidā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

”Mans vectēvs ir īpatnēja personība - viņam nepatīk iet pie ārstiem, līdz ar to visu kārtoja viņa sieva un bez viņa klātbūtnes. Un, ko darīja daktere [ģimenes ārste], vienmēr izrakstīja viņam zāles, viņam klāt neatrodoties. Un visām sāpītēm, visām problēmām netika tālāk sūtīts pie ārstiem, ko vajadzēja darīt, bet tikai zāles, zāles, zāles,” atklāj mazmeita Anna.

Pensionārs Agris ģimenes ārstes norādījumus izpilda, taču veselības stāvoklis pasliktinās. Slimnīcā Rīgā atklājas, ka vectēvs sirgst ar plaušu karsoni un urīnceļu iekaisumu. Nepieciešamo operāciju veikt nedrīkst. Agri drīz vien nogādā slimnīcā Ventspilī, kur viņam tika dotas spēcīgas zāles.

Pēdējais piliens Ventspils slimnīcā piedzīvots vēl augustā. Agris uzkāpj uz palātas palodzes un sper soli ārā pa logu.

Slimnīcas vadītāja atklāj, ka 82 gadus vecais Agris izkāpj pa otrā stāva logu un nostājas uz nojumes. Notiekošo pamana cits pacients, uzreiz ziņojot personālam. Ierodas ne tikai medicīnas darbinieki un apsargs, bet arī pašvaldības policija. Kopīgiem spēkiem izdodas pensionāru nomierināt un nogādāt atpakaļ palātā.

”Bet es pati personīgi izskatīju šo gadījumu, diagnoze jau bija noteikta vairākus gadus atpakaļ. Vienkārši slimība progresē, un pacients saņēma visu nepieciešamo terapiju, kas ir nepieciešama pēc visām gan starptautiskajām, gan Latvijas vadlīnijām,” uzsver Kurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārste Linda Mičule.

Ārste apstiprina, ka Agrim doti smagi, stipri medikamenti.
”Bija nepieciešami, mēs taču nevaram pieļaut, ka pacients mokas sāpēs,” nosaka Mičule.

Viņa vēl norāda, ka slimnīca tikai turpināja dot tos medikamentus, ko izrakstījuši Agra iepriekšējie ārsti, pat neraugoties uz to, ka spēcīgās zāles rada halucinācijas.


Tagad katrā palātā logu rokturi ir ar atslēgu. Tikmēr mazmeita Anna ir gatava vērsties Veselības inspekcijā, lai Ventspils slimnīcā tiktu veikta pārbaude.

Piektdien vectēvs uzsācis ārstēšanos Ogres rajona slimnīcā, un ārsti šeit nedod nekādus opioīdus, jo tie nemaz neesot vajadzīgi.

Kas attiecas par sūdzības iesniegšanu Veselības inspekcijā - arī to mazmeita Anna jau ir paveikusi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas