Brīdina par "Black Star Wear" kolekcijas Krievijas propagandas iedīgļiem

tautaruna.lv 10.septembris 2019, 13:36
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Šobrīd Latvijā asu reakciju izsaukusi krievu reperim Timati piederošā apģērbu veikala "Black Star Wear" kolekcija, kurā uz apģērba izmantotas Kremļa tematikas apdrukas. Politiķis Māris Luste savā "Facebook" konta ierakstā vērš uzmanību uz Krievijas propagandas iedīgļiem šajā kolekcijā, atsaucoties uz dažādiem avotiem.
Kā norāda Luste, saskaņā ar "Black Star Wear" mājaslapu, kolekcija ir radīta sadarbībā ar Krievijas aizsardzības ministrijas akciju sabiedrības “Vojentorg” veikalu tīklu “Krievijas armija”.

Luste raksta: "Šī gada maijā “Black Star Wear” militārā apģērba līnija dienasgaismu ieraudzīja skatē, kas norisinājās vienā no slepenākajiem armijas objektiem - Nacionālajā Aizsardzības vadības centrā. Šis ir Krievijas militārās vadības smadzeņu centrs, kura mērķis ir turēt koordinētā kaujas gatavībā Krievijas bruņotos spēkus.Tieši šajā ultramodernajā komandpunktā, kas atgādina Ostina Pauersa filmu dekorācijas, Putins mēdz noraudzīties jaunāko raķešu izmēģinājumus. Turpinot analoģiju - tepat atrodas arī milzīgais, sfēriskais ekrāns zemeslodes formā. Visspilgtāk “Vojentorga” rokraksts Timati kolekcijā parādās uz krekliņa ar Putina attēlu un uzrakstu “Решу одним МИГом”, ar šo domājot lidaparātu - vieglo frontes iznīcinātāju. Aizsardzības ministrija, mēģinot iemīlināt sevī jaunatni, ar asprātībām aizrāvusies jau agrāk. Piemēram, kādā krekliņu kolekcijā mēs redzam tādas vārdu spēles kā "Мы за МИГ во всем мире” un - “Санкции? МИГом исправим!”Jācer, ka ienākot Latvijas tirgū, kolekcija netiks papildināta ar tematiski atbilstošo saukli “Наши МИГи будут в Риге”, ko savos gājienos izmanto nacionālboļševiki."

Jau ziņots, ka tirdzniecības parks "Alfa" lūdza no krievu repera Timati veikala "Black star wear" sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Savukārt Latvijas Valsts drošības dienests savdabīgās apģērbu kolekcijas tirgošanā saskata Krievijas centienus propagandēt tās ģeopolitisko kursu, tāpēc dienests veiks šī gadījuma izvērtēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas