Rinkēvičs Ukrainas medijam atklāj - vai ir Trešā pasaules kara draudi?

Portāls nra.lv 13.jūlijs 2022, 9:20
 
F64
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sniedzis interviju Ukrainas medijam TCH, kurā Krievijas un Ukrainas konflikta kontekstā runājis, tostarp, par Trešā pasaules kara iespējamību.

Fragments no intervijas.

- Vai Krievijas agresija var izplatīties ārpus Ukrainas uz Baltijas valstīm? Mēs redzam, kā Kremlis tagad ir agresīvs pret Kaļiņingradu. Vai pastāv Trešā pasaules kara draudi?

- Es domāju, ka mēs Latvijā jau izjūtam šo pirmo globālo hibrīdkaru, kur pārtika un graudi tiek izmantoti kā ieroči. Un mēs visi zinām šo problēmu, mēs zinām, ko dara Krievijas propaganda, ko dara Krievijas diplomātija, mēģinot ietekmēt Āfrikas, Latīņamerikas un Āzijas valstis.

Mēs redzējām, ka Lukašenko pagājušajā gadā izmantoja migrāciju kā ieroci. Tāpēc viss ir ieroči.

No šī skatupunkta es teiktu, ka esam jau pirmajā globālajā hibrīdkarā.

Par Baltijas valstīm. Mēs saprotam visas briesmas. Mēs sekojam retorikai (Kremļa - red.), par krievu zemju "savākšanu", utt. Tāpēc mēs uzskatām, ka NATO samitā Madridē tika pieņemts pareizs lēmums izvietot vairāk karavīru Baltijas reģionā un Polijā. Un es domāju, ka, ja krievi mēģinās protestēt pret NATO, viņi atbildēs par sekām. Šīs sekas viņiem var būt smagas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:37

Jaunākās diskusijas