"Kaut ko tādu vispār dzīvē neesmu piedzīvojusi". Aculieciniece atklāj baisas detaļas par Liepājā notikušo traģēdiju

tautaruna.lv 13.jūlijs 2022, 22:21
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Mirdzas Ķempes ielas Liepājā iedzīvotāji izdzirdējuši skaļu kliegšanu vairākas minūtes pirms atskanēja šāviņu trokšņi trešajā stāvā. Kāds Nacionālo bruņoto spēku virsnieks nogalināja savu bijušo sievu un tad atņēma sev dzīvību. Kaimiņi redzēja uzbrukuma sekas un joprojām pārdzīvo par šausminošo notikumu citkārt mierīgajā Ezerkrasta apkaimē, vēsta “Degpunktā”.

Zvērīgā slepkavība Mirdzas Ķempes ielas iedzīvotājus Liepājā atstājusi trīcošām rokām. Kaimiņi, kas otrdien, 12. jūlijā, redzēja ģimenes konfliktu, dienu vēlāk ierastajā dzīves ritmā nespēj atgriezties.

“Es vienkārši nevaru, tas ir maz teikts. Tas vienkārši bija briesmīgi, es kaut ko tādu vispār dzīvē neesmu piedzīvojusi,” stāsta kaimiņiene.

Ap plkst. 20 viss vēl bija mierīgi. Aptuveni divdesmit minūtes vēlāk no dzīvokļa trešā stāva kāpņutelpā izskrējusi jauna sieviete un lūgusi kaimiņu palīdzību, bet kāds vīrietis esot ar varu dabūjis viņu atpakaļ istabā, iespējams, velkot aiz drēbēm.

Mājas iedzīvotāja stāsta, ka dzirdējusi jaunas sievietes balsi, kā arī vīrieti, kas viens uz otru skaļi bļāvuši.

Viens no kaimiņiem, kas saucienus dzirdēja, pieskrēja pie nu jau aizslēgtajām dzīvokļa durvīm un sita pa tām ar dūrēm, cerībā aprunāties ar strīdniekiem un pārtraukt cīniņu. Tikmēr citi mājas iedzīvotāji zvanīja policijai, nojauzdami, ka šīs nav parastas nesaskaņas.

Kaimiņiene stāsta, ka mājas iedzīvotāji dzirdējuši kliedzienus necilvēcīgā balsī. Viens no konfliktā iesaistītajiem - vīrietis - jau atradās dzīvoklī. Cita kaimiņiene izskrēja ārā no sava dzīvokļa, un aicināja pārējos mājiniekus saukt policiju, kamēr viņas vīrs mēģināja panākt, lai dzīvokļa, kur norisinās konflikts, durvis atver nekavējoties.

Tālāko notikumu gaitu redzēja pretējā mājā dzīvojošā Gaļina. Pensionāre stāvēja pie virtuves loga un gatavoja sev maltīti, kad izdzirdēja šāvienus.

“Četras reizes izšāva, varbūt arī trīs, bet pēc kārtas. Paskatos, neko neredzu, pilnīgi nevienu. Es vienkārši skatījos uz ceļu. Es izdzirdēju vēl vienu šāvienu. Piezvanīju savai mazmeitai, kas arī šeit dzīvo, un visu izstāstīju, bet viņa saka, ka tā nevarot būt,” stāsta Gaļina.

Gaļina vēroja pagalmu un redzēja, ka no trešā stāva balkona izveļas sieviete, kas, iespējams, pirms augstā kritiena jau bijusi ievainota.

“Es uzreiz atvēru logu, bija spēcīgs vējš, es viņu ievēroju šeit, kur ir tie pauguri. Viņa skrēja pāri tiem pakāpieniem un nokrita šādi, gulēja ar izstieptām rokām. Es sākumā domāju, ka viņa paklupa. Es viņu vēroju, viņa vaidēja. Sieviete bija glīti apģērbusies, viņai bija īsi šortiņi, un sarkans topiņš, bet viņa gulēja,” Gaļina apraksta aptuveni trīsdesmit gadus vecās kaimiņienies ārieni.

Sieviete bijusi izteikti izskatīga, sportiska un gara auguma. Policija ieradās teju uzreiz, vēlāk piebrauca arī mediķu reanimācijas brigādes. Cietušajai sniedza palīdzību uz vietas, tad uzlika uz nestuvēm un nogādāja Liepājas reģionālajā slimnīcā, kur ārsti cīnījās par divu bērnu mātes dzīvību. Šodien vietējie uzzināja, ka viņa no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas