Latvijas iedzīvotāja šokēta, cik gara rinda viņai jāgaida pie ārsta

tautaruna.lv 13.jūlijs 2022, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Ārijas kundzei no Pārolaines, rosoties pa māju, pirms pāris nedēļām pēkšņi sāka reibt galva. Ņemot vērā, ka pirms diviem gadiem viņa piedzīvoja mikroinsultu un veselība neesot vairs tā labākā, seniore reiboņus neignorēja. Iepriekš kundze ārstējās Zemgales veselības centrā, taču šoreiz rinda pie ārsta jāgaida vairākus mēnešus, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Ārija vēlējās pieteikties pie tās pašas ārstes, kura ar viņas veselības stāvokli jau bija iepazinusies. Uzzinot, kad ir tuvākais pieejamais pieraksts, Ārijai žoklis atkārās - valsts apmaksāta vieta ir pieejama 2023. gadā, savukārt par maksu pieraksts brīvs tikai novembrī.

"Es saku: jūs smejaties par mani? Man galva griežas, un tā ir mana daktere, bet jūs piedāvājat pierakstu tikai pēc gada? Savukārt maksas vieta bija tika 10. novembrī. Man iestājās pauze. Prasīju, cik maksā vizīte, teica, ka 50 eiro. Biju pārsteigta, ka par 50 eiro piedāvā apmeklējumu novembrī, ja tagad ir jūlijs. It kā Satversme liek nodrošināt, ka ir jābūt elementārai pieejai medicīniskajiem pakalpojumiem, bet tajā pašā laikā tas nav iespējams."

Ārija ir neapmierināta par nesakārtoto situāciju medicīnas nozarē, viņasprāt, ārstam būtu jābūt pieejamam daudz ātrāk, sevišķi senioriem.

Zemgales veselības centrā, kurā vērsās Ārija, šobrīd rinda pie speciālista ir otra garākā valstī. Visgarākā rinda ir Salaspils veselības centrā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas