Vecāki šūmējas par "Positivus" alkatību: zīdaiņiem jāpērk biļetes par 69 eiro!

tautaruna.lv 13.jūlijs 2022, 16:32
 
Gints Ivuškāns /F64
Sociālajās vietnēs cilvēki diskutē par "Positivus Festival" lēmumu pilnu biļeti prasīt arī no bērniem, tostarp zīdaiņiem.

Kāds ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter" atklāj, ka kāda festivāla potenciālais apmeklētājs pauž sašutumu un norāda uz jauno ģimeņu un vecāku diskrimināciju.

"Tieši kādā veidā zīdainis varētu izbaudīt visu, ko biļete un festivāls par attiecīgo cenu piedāvā? Nedz zīdainis baigi klausītos mūziku (jo būtu skaņu izolējošās austiņas virsū), nedz viņš piedalītos kādā festivāla aktivitātē. Vai nebūtu vienkāršāk paziņot, ka "Positivus Festival" nav jaunajām ģimenēm draudzīgs? " rakstīts ierakstā.

Pasākuma ilggadējais organizators Ģirts Majors, komentējot festivālam raidītos pārmetumus, portālam "Delfi" skaidro, ka arī zīdaiņiem uz festivālu būs jāpērk pilna biļete - 69 eiro un šāds lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ.

Majors pastāstījis, ka, atšķirībā no pasākuma Salacgrīvā, šogad nav paredzēta nedz bērnu pilsētiņa, nedz "ballīte līdz rīta gaismai". Festivāla pēdējais koncerts beigsies pulksten 1 naktī, kad "bērniem jau vajadzētu gulēt".

Viedokļi, komentējot situāciju, mikroblogošanas vietne "Twitter" atšķiras:

Selma: "Bet kāpēc 8-9 mēnešus vecs zīdainis ir jāņem uz festivālu? Saprastu toddleri ņemt, bet kā atrašanās festivālā ir zīdaiņa interesēs? Bērns nav vecāku aksesuārs."

Toms: "Jā, vecākiem vajadzētu sēdēt mājās līdz bērns sāk iet skolā, kā minimums. Baigie te švītiņi atradušies - uztaisa bērnu un vēl arī mūziku gribēs paklausīties."

Jānis: "Man šķiet, ka festivālam drīkst būt šādi noteikumi. Tā nav nekāda ģimeņu diena. Ģimenēm nedraudzīgi, bet kāpēc vispār bēbītis jāņem līdzi uz festivālu?"

Kristaps: "Stulbie, stulbie, stulbie cilvēki. Ja gribas ballīti, ir jāspēj samaksāt par ballīti."

Agris: "Man šķiet ir pasākumi kur nez vai zīdaiņiem vajadzētu būt. Kaut tīri no decibelu daudzuma viedokļa."

Gunars: "Man jau liekas, ka zīdaiņi šādos pasākumos ņemt līdzi ir bezatbildīgi pirmkārt jau troksnis, sadzērušies jaunieši, drūzma, bet pēc tam, ja kas ar mazo notiks organizatori būs vainīgi."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Nekā īpaša. Katrā pasākumā drošības noteikumi paredz konkrētu apmeklētāju skaitu. Tā kā zīdainis arī tiek uzskatīts par pasākuma dalībnieku (te diskutējamā daļa), tad katra aizņemtā vieta liedz kādam citam nopirkt biļeti. Katrā jomā savi noteikumi - lidmašīnā 2g vecums, piemēram."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:02

Jaunākās diskusijas