Palīdzi: sešgadīgajam Kārlītim ir reta, smaga sirdskaite

tautaruna.lv 19.augusts 2020, 1:04
 
Pixabay
Kārlis ģimenē bija ļoti plānots un gaidīts bērniņš. Jau pirmajās dzīves dienās Kārlim atklāja retu, smagu un iedzimtu sirdskaiti- pārtraukts aortas loks, kopējs arteriāls stumbrs. Pirmo dzīves mēnesi Kārlītis kopā ar mammu pavadīja jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā, kur visiem pārdzīvojumiem klāt nāca puisēnam noteikts ģenētisks sindroms- DI George sindroms, atklāj labdarības organizācija Ziedot.lv.

Kārlītis ir cīnītājs, jo operācijas pilnā narkozē jau piedzīvojis kopš pirmās dzīves nedēļas un vismaz reizi gadā puisēnam notiek sirds pārbaudes pilnā narkozē. Kārlis atrodas regulārā kardiologa uzraudzībā. Arī šī gada Kārlim bija liela operācija pilnā narkozē - eletrodu (kardio stimulārotu vadu) pilna izņemšana, jo tie bija sākuši veidot iekaisuma procesu organismā. Tos steidzami nācās izņemt. Pēc šīs operācijas nedēļu pavadīja intensīvās terapijas nodaļā, 2 nedēļu antibiotiku kurss vēnā, pēc tam mēneša kurss dzeramās antibiokas. Pēdējo 10 mēnešu laikā Kārlim bija 3 operācijas saistībā ar šiem elektrodiem. Atlabšanas process veiksmīgs, taču katra narkoze atstāj sekas attīstībā (zūd fiziskas spējas, attīstība, samazinās smalkmotorikas attīstība). Tuvāko 2 gadu laikā Kārlim paredzēta vēlviena operēcija, lai paplašinātu mākslīgi veidoto aortu, jo tā neaug līdzi bērnam. Savos 6,5 gados Kārlis sver 20 kg un ir 110 cm garš. Ikdienā Kārlim divas reizes dienā ir jālieto zālēs, jo ir regulāri paaugstināts asinspiediens.

Šobrīd Kārlim ir 6 gadi un zēns apmeklē bērnudārzu, kur apgūst speciālo programmu bērniem ar valodas traucējumiem. Kaut arī valodas izpratne ir ļoti augsta, tomēr ar izrunu iet grūtāk, jo Kārlis runā neskaidri, artikulācijas aparāta muskulatūra ir ļoti vāja un nepilnīgi attīstījusies Arī fiziskā attīstība atpaliek no 6 gadus veca bērniņa- Kārlis pats nelec, rāpo ļoti bailīgi un neveikli, skrien lēni un nedroši. Smalkmotorika puisēnam ir vāji attīstīta, bet intelektuālā attīstība puisēnam norit atbilstoši vecumam. Kārļa ģimene iegulda visus savus spēkus, enerģiju un finanses, lai sniegtu dēlam vislabāko attīstību un apstāties šobrīd nedrīkst. Nakamajā gadā Kārlim jāuzsāk mācības 1. Klasē, vakaros pēc bērnu darza, Kārlis kopā ar mammu rēķina matemātiskās darbības, atkārto burtiņus, taču vēl ir ļoti daudz jāmācas. Veiksmīgi, ka Kārlis lielākoties ir apguvis vecumam nepiciešamās pašaprūpes iemaņas.Speciālisti iesaka neatslābt un maksimāli ieguldīt zēna veselības uzlabošanā. Sevišķi Kārlim svarīga ir runas attīstība un fiziskā attīstība. Svarīgi, lai uzsākot skolas gaitas Kārlīties skolā varētu veiksmīgi iekļauties. Lai viņš varētu sasniegt savus vienaudžus un doties uz skolu, iegūt draugus un dzīvot tādu pašu dzīvi kā viņa vienaudži šajā vecumā. Kārlim ļoti nepieciešamas regulāras rehabilitācijas nodarbības rehabilitācijas centrā Poga- 20 audiologopēda nodarbības, 20 ergoterapijas nodarbības un 20 fizioterapijas nodarbības ar Therasuitelemntiem. Ģimene lūdz mūsu atbalstu, lai piepildītu Kārļa sapņus un tam nepieciešami EUR 1600.

Kārlītim iespējams palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas