Rīdziniece publicē ierakstu soctīklos, kurā lūdz palīdzēt savam vīram

tautaruna.lv 19.augusts 2020, 7:00
 
Elmārs Rudzītis/F64
Kāda sociālā tīkla Facebook lietotāja Elīza publiski lūdz palīdzēt viņas vīram Sandim, kas cīnās ar smagu slimību.

Viņa raksta, ka 2019.gada 10. septembrī Sandim tika diagnosticēts kuņģa vēzis agresīvā formā, vēlīnā stadijā.

"Sandim Feldmanim ir 44 gadi, viņš ir mīlošs vīrs, gādīgs tēvs diviem dēliem, sirsnīgs, atsaucīgs kolēģis un izpalīdzīgs dēls. Viņa dzīves aicinājums un kaisle visu savu mūžu ir aktīvs, veselīgs un sportisks dzīvesveids, kura ceļu viņam viegli padevās parādīt kā sporta trenerim divu gadu desmitu garumā. Sanda sapnis joprojām un aizvien ir radīt mūsu sabiedrību veselīgāku un spēcīgāku. Tomēr...

2019.gada 10. septembrī Sandim tika diagnosticēts kuņģa vēzis agresīvā formā, vēlīnā stadijā. Diagnoze nāca negaidīti un skarbi, jo Sanda dzīvesveids ar šādu diagnozi nebija savienojams...


Kopš septembra Sandis ir pieveicis garu ārstniecības ceļu. Uzreiz pēc diagnozes noteikšanas ārsti nozīmēja četras ķīmijterapijas, kam sekoja smaga, 6,5 stundas gara operācija, kuras laikā Sandim pilnībā izņēma visu kuņģi, atdalīja daļu no zarnas, pilnībā izņēma visus audzējam tuvumā esošos limfmezglus. Pēc operācijas tika nozīmētas vēl 4 ķīmijterapijas, no kurām pēdēja beidzās 5.jūnijā. Ir bijis daudz iemeslu sabrukt, tomēr Sandis ne mirkli nav padevies slimībai; viņš turpināja strādāt ar sevi un turpināja darbu sporta klubā.

Ģimene svinēja mazu uzvaru, tomēr pēc mēneša sākās sarežģījumi, pēc kuriem Sandis atkal nonāca slimnīcā un ģimene saprata, ka Cīņa tikai tagad pa īstam ir sākusies.


Ņemot vērā svara zudumu un novājināto organismu, šoreiz ķīmijterapija vairs nav iespējama. Vienīgā ārstniecības metode, kas var palīdzēt, ir imūnterapija, taču tā, diemžēl, Latvijā nav apmaksājamo zāļu sarakstā. Viens ārstniecības kurss izmaksā 4000 EUR. Lai redzētu, vai terapija Sandim ir efektīva, vajadzīgi vismaz 3 - 4 imūnterapijas kursi, kas kopā veido vismaz 16 000 EUR lielas izmaksas.

Sandis jau ir uzsācis imūnterapijas kursu un saņēmis pirmo medikamentu injekciju, taču, ņemot vērā milzīgos izdevumus, ģimenes uzkrājumi strauji rūk, tāpēc ģimene vēršas pie līdzcilvēkiem pēc palīdzības.
Sanda cīņas un gribas spars ir neizmērojami liels, tāpēc ticam un ceram uz Sanda veselības uzlabošanos, Jo ne jau slimība vai vēzis Tevi raksturo, bet Tavs cīņas gars un mērķtiecība!" raksta Elīza.

Jāpiebilst, ka ar ierakstu pāris stundas pēc publicēšanās dalījās vairāk nekā 400 cilvēki. Savukārt komentāros Facebook lietotāji raksta, ka jau palīdzējuši vai vēlas to darīt, kā arī novēlēja ģimenei izturību un veselību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas