Sieviete Rūjienas pusē satriekta - ugunsgrēkā zaudē māju un vīru

tautaruna.lv 7.novembris 2018, 13:31
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Rūjienas pusē, Ipiķu ciemata pakājē, pirmdienas vakarā izcēlās pēdējā laika postošākais ugunsgrēks - kāda ģimene palikusi bez mājām, kā arī ugunsgrēkā gāja bojā ģimenes galva, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Sieva Dace ir satriekta un vēl nespēj aptvert, kas noticis.

Pēc pirmdienas vakarā notikušā ugunsgrēka Ipiķu pagasta Arķu saimniecībā, no dzīvojamās mājas pāri palikuši tikai divi kaili skursteņi un pārogļotu guļbaļķu kaudzes. Nosmokot dūmos, ugunsnelaimē gājis bojā Alberingu ģimenes galva. Sieva Dace ir satriekta un vēl nespēj aptvert, kas noticis. Viņa pirmā bijusi klāt notikuma vietā, kad saņēmusi kaimiņu ziņu. Vīru neviens nav varējis sazvanīt, jo viņš tobrīd bija palicis bez telefona.

Dacei tagad vienai jārūpējas par trim ģimenes pusaugu bērniem. Vēl viens dēls jau ir patstāvīgs un dzīvo atsevišķi, bet pārējie palikuši pilnīgi bez nekā.

Šobrīd pajumti Alberingu kuplajai saimei piedāvājis pagasts, un palīdzība pieņemta. Kādu laiku ģimene mitināsies trīsistabu dzīvoklī, bet tas esot pagaidu risinājums, cer saime. Šobrīd nav plāna celt jaunu pajumti, bet gan drīzāk atjaunot turpat netālu esošās vectētiņa mājas. Vectēvs, kurš nu palicis bez dēla, noteikti uzņems ģimeni pie sevis, taču, lai zem viena jumta visiem būtu komfortabli, nepieciešams nopietns remonts.

Ikviens, kurš var palīdzēt ar līdzekļiem cietušās ģimenes mājvietas remontam, ir aicināts ziedot 1,42 eiro, zvanot pa labdarības tālruni 90067088.

Ja kāds var dāvināt lielāku summu, to var skaitīt Dacei Alberingai uz kontu LV60HABA0551032253183. Kas attiecas uz postā aizgājušajām mantām, tad tās sola sarūpēt fonds pēc ugunsgrēka. Jau tuvākajā laikā cietušie brauks uz organizācijas noliktavu, kur saņems visu nepieciešamo. Tomēr, ja kāds var palīdzēt ģimenei ar vēl kaut ko, var sazināties ar Ipiķu pagasta pārvaldi pa tālruni 64234330.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:27

Jaunākās diskusijas