Iedzīvotājiem Ugālē bail kāpt uz saviem balkoniem; tie ir bīstami

tautaruna.lv 25.februāris, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Daudzdzīvokļu namu balkoni Ventspils novada Ugālē ir bīstami. Apsaimniekotājs vairāku māju iedzīvotājiem ieteicis uz tiem nekāpt un prasījis parakstīties, ka, ja to dara, paši uzņemas atbildību, vēsta "Bez tabu".
Daudzi Ugāles dzīvokļu namu iedzīvotāji pauda satraukumu par balkoniem, uzsverot, ka ir bail uz tiem kāpt. To, ka balkoni brēktin brēc pēc remonta vai demontāžas un jaunu izbūves, var redzēt ar neapbruņotu aci. Sašķiebušās margas un/vai nodrupušas daļas ir teju katram balkonam.

Iedzīvotāji gaida, ka situāciju glābs namu apsaimniekotājs “VNK serviss”, bet pagaidām, kā norādīja uzklausītie, uzņēmums vien noplātot rokas un prasījis parakstīties, ka iedzīvotāji uz balkoniem kāpj uz savu risku un atbildību.

Balkoni patiesi ir bīstami, un piecu namu iedzīvotājiem ieteikts nekāpt uz tiem, atzina namu apsaimniekošanas uzņēmumā “VNK serviss”. Uzņēmumā gan arī uzsvēra, ka balkoni ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā, un informēja, ka vairumam dzīvokļu īpašnieku jāvienojas vai nu par namu renovāciju, kas sevī ietvertu balkonu atjaunošanu, vai tikai balkonu saremontēšanu. Tā kā vairumam dzīvokļu īpašnieku nesokas ar lēmumu svarīgo pieņemšanu, pašiem jāuzņemas risks, sacīja SIA “VNK serviss”.

Ja remontē pa vienam balkonam, konkrētā nama iezīvotājiem tas izmaksās ap 1500 eiro, bet jāremotē esot visi katras mājas balkoni, sacīja apsaimniekotājfirmas pārstāve Kristīne Uļevataja-Koščejeva. Ja remontē visus nama balkonus kompleksi, izmaksas par katru esot mazākas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas