Vien +14 grādi! Bērnudārzā Rīgā bērniem nākas uzturēties pamatīgā aukstumā

tautaruna.lv 10.decembris 2023, 16:00
 
Andrejs Strokins/F64
Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde “Mežaparks”, kur tiek īstenota speciālā programma bērniem ar attīstības traucējumiem, jau mēnešiem ilgi gaida brīdi, kad varēs bez raizēm atvērt ēkas durvis, nesatraucoties par apkuri un atbilstošiem apstākļiem kā bērniem, tā arī darbiniekiem, vēsta "Bez Tabu".

Likumā noteikts, ka pieļaujamā minimālā gaisa temperatūra telpās, kurās uzturas bērni, kas ir jaunāki par trim gadiem, jābūt vismaz +20 grādu pēc Celsija, bet telpās, kur dienas pavada vecāki bērni - jābūt vismaz +18 grādiem.

Tomēr kāda audzēkņa māmiņa atklāj, ka dažubrīd temperatūra telpās knapi pārsniedz +14 grādu atzīmi.

Gaisa pūtēji un elektriskie radiatori gan dod siltumu, taču līdz likumā noteiktajai normai tāpat pietrūkst. Un šādos apstākļos spiesti uzturēties absolūti visi iestādes iemītnieki. Visi sastaptie darbinieki kā viens nosaka - ir auksti.

Aija Suseja, Rīgas PII vadītāja:

"Nu, lūk, tagad apkures sistēma “gļuko” [niķojas] jau pagājušo gadu. Visi to zināja, “Rīgas nami”. Esam rakstījuši oficiālas vēstules Īpašuma departamentam."

Turklāt vasarā veikts vairāku telpu remonts. Apsaimniekotājs ieplānoja veikt arī apkures katla nomaiņu, taču tas nenotika. Visi gaidīja nākamo datumu, tad nākamo un vēl joprojām gaida nākamo.

Vainot pašvaldība tomēr nevienu negrasoties, tostarp arī apsaimniekotāju, pašvaldības kapitālsabiedrību “Rīgas nami”.

Bērnudārzā nupat veikta aptauja, piedāvājot līdz apkures problēmas atrisināšanai bērnus vest uz citu ēku — Ķengaragā. Vecāki to nav atbalstījuši.

Apsaimniekotājs tikmēr atkal sola, ka šoreiz apkures katls tikšot piegādāts 12. decembrī, bet uzstādīšana aizņemšot vēl aptuveni divas dienas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas