Ārsts sper zibeņus; "Kontracepcijas ražotāji strauji kļūst par demogrāfijas grand atbalstītājiem"

tautaruna.lv 20.novembris 2023, 16:15
 
pixabay.com
Jāsaka kā ir: kamēr neslimo un nav citu iemeslu, lai dotos uz aptieku, tikmēr pat nenojaut, ka aptiekās nebūt ne visas Latvijas zāļu sarakstā iekļautās zāles ir nopērkamas. Ja pagājušajā gadā īpaši aktuāls bija antibiotiku trūkums, tad šis gads izceļas ar orālo kontracepcijas medikamentu nepieejamību.

Praktiski jau no gada sākumā aptiekās trūkst dažādi medikamenti, kas paredzēti orālajai kontracepcijai. Nav pieejami ne tikai kādas konkrētas firmas ražojumi -, nav arī analogu. Ta ir lielāka problēma nekā sākumā šķiet, jo daudzām sievietēm kontracepcijas līdzekļi ar konkrētu hormonu sastāvu ir izrakstīti veselības uzlabošanas nolūkos.

Daudzkārt dzirdētas arī sūdzības, ka ārsts ir izraktījis elektronisko recepti, bet aptiekā šī recepte nav redzama un cilvēks spiests atkārtoti doties pie ārsta. Viena lieta ir pacienta patērētais laiks un nervu šūnas, otrs ir ārsta noslogojums. Zināms, ka ārsta darba diena ir saspringta, tāpēc kaut vai vienas atkārtotas receptes izrakstīšana, ir nevajadzīgs laika patēriņš, ko varētu veltīt nākamajam pacientam.

Mikroblogošanas vietnē "X" ārste raksta: "X viedoklis gan jau būs radikāls,bet tas,kas šobrīd notiek farmācijā ar medikamentu pieejamību un erecepšu čakarēšanu,ir reāls ārprāts! Kontracepcijas ražotāji strauji kļūst par demogrāfijas grand atbalstītājiem, jo kontracepcijas tablešu pieejamība ir vienkārši krimināla.
Nu un tad,protams, tā "brīnišķīgā" e recepšu izbeigšana pirms termiņš un saturs beidzies Es nezinu,ko tie farmaceiti var vai nevar savās sistēmās saklikšķināt,bet es gandrīz katru dienu dabonu rakstīt jaunas receptes, jo vecās pēkšņi vairs nav pieejamas. Bet mums jau nav, ko darīt"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas