Pircējas kliedziens: "Kas Latvijā notiek ar vārāmo sāli?"

tautaruna.lv 20.novembris 2023, 4:00
 
ILUSTRATĪVS ATTĒLS / F64
Daiga no Liepājas puses jau šovasar pamanījusi, ka sāls, ko ierasti pērk, vairs neizskatoties kā agrāk, vēsta "Bez Tabu".

Daiga novērojusi, ka sāls, ko ierasti pirkusi, izskatoties gluži kā citronskābe. Arī viņas mamma, ieraugot traukā iebērto sāli, nodomājusi, ka tā ir citronskābe.

"Kas Latvijā notiek ar vārāmo sāli? Manuprāt, sāls izskats vairs neatbilst tam, kāds tas bija visu laiku. Gaļu iesālot, nevelkas iekšā, gurķu marinējumi šauj augšā! Lūdzu, noskaidrojiet, kas ir mainījies!"

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis Māris Eklons skaidro, ka neesot prasības, cik lieliem jābūt sāls kristāliem.

Latvijas sāls tirdzniecības kompānija atklāj, ka gadu desmitiem rupjais akmens sāls Latvijā atripoja pa dzelzceļu no austrumu puses. Pagājušajā gadā Ukrainā vispirms tika sabombardētas sliedes, pēc tam okupētas arī Eiropā lielākās Soledaras sāls raktuves, kādēļ sāls veikalu plauktos pazuda.

"2023. gada konservēšanas sezonā “Pavāriņš” uz jūsmājām devās jaunā, perfektajā vācu kvalitātē. Rupjā sāls “Pavāriņa” graudiņi tagad pēc izskata drusku līdzinās cukuram. Sastāva ziņā produkts ir tīrāks, ar ievērojami mazāk nešķīstošajām daļiņām un putekļiem. Vācu perfektums jo sevišķi izpaužas ķīmiskajās analīzēs, kas atšķirībā no citiem akmens sāls ražotājiem uzrāda izcili nemainīgu kvalitāti absolūti visām sāls kravām. Atbildot uz konkrēto jautājumu par sāls graudiņu jeb frakcijas lielumu, esam rūpīgi uzklausījuši mūsu pircēju vēlmes un ar vācu ražotāju izvēlējušies sāli, kas izmēra ziņā ir vistuvākais iepriekš no Ukrainas vestajam," skaidro kompānijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas