Seniore Madonas novadā iekuļas problēmās kredītu dēļ

tautaruna.lv 22.oktobris 2023, 16:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Aijas kundzei Madonas novadā ar katru gadu pārvietoties kļūst arvien grūtāk, tāpēc tuvinieki internetā atraduši uzņēmēju, kurš tirgo lietotus elektriskos skūterus – kā radītus senioriem. Pasūtījuši tādu arī Aijai. Tādu iekārojušas arī viņas draudzenes un kundze nolēmusi palīdzēt seniorēm pie braucamrīka tikt. Viņa gan nav nojautusi, ka, gribot citiem labu, pati iekulsies nepatikšanās, vēsta "Bez Tabu".

Aija sazinājusies ar uzņēmēju, kurš solījis piegādāt Aijai skūteri. Lai piegādes dienā bez aizķeršanās varētu samaksāt, seniore devusies uz “Banknote” filiāli Madonā, lai saņemtu aizdevumu 400 eiro vērtībā. Kā braucamrīks piegādāts un Aijas kundze no draudzenes naudu atguvusi, steigusies uz “Banknoti” parādu atdot. Tā aizņēmusies vienu, divas, trīs reizes un plāns ritējis kā pa diedziņu.

Problēmas radušās brīdī, kad saplīsis viņas pašas braucamrīks, tāpēc viņai atkal nācies aizņemties 400 eiro. Kundze nokļuvusi pansionātā un teju visi viņas ienākumi nu izmantoti valsts iestādes pakalpojumu atmaksai, taču parāda atdošanai pāri palicis vien mazumiņš.

Turklāt viņu samulsinājis parāda atmaksas termiņš - līdz 2025. gada februārim. Tas, kā uzskata Aija, ir pārāk ilgs laika posms senioram, turklāt nākas pamatīgi pārmaksāt procentos.

Atskatoties uz savu nelāgo pieredzi, viņasprāt, aizdevējam būtu daudz rūpīgāk jāizvērtē pensionāru iespējas atmaksāt aizdevumus un jāņem vērā, ka var rasties sarežģījumi ar parādu atmaksu. Aijai radusies ideja - atdot savu braucamrīku kredītdevējiem apmaiņā pret daļēju vai pilnīgu parāda segšanu, taču sazināties ar uzņēmumu pa līgumā norādīto tālruņa numuru neizdodas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas