Skolnieces tālajā 1923. gadā precīzi paredzēja, kāda būs nākotne pēc 100 gadiem

tautaruna.lv 22.oktobris 2023, 2:00
 
pexels.com
Dzīve pirms simts gadiem bija pavisam citādāka. Arī dzīve pēc simts gadiem noteikti nebūs tāda, kāda tā ir tagad. Mikroblogošanas vietnē ''X" populārs kļuvis kāds ieraksts, kurš vēsta, ka pirms 100 gadiem bariņš skolnieču precīzi paredzēja, kāda būs nākotne šodien, vēsta "Daily Star".

1923. gadā Londonas Vudgrīnas pamatskolas skolniecēm bija jāraksta eseja par to, kāda, pēc viņu domām, varētu būt pasaule pēc 100 gadiem. Visai interesanti bija meiteņu pareģojumi.

Viņas ļoti precīzi paredzēja, kāda būs dzīve pēc 100 gadiem jeb 2023. gadā.

Meiteņu prognozes veca laikraksta izgriezumā pamanīja kāds vietnes "X" lietotājs.

Saskaņā ar izgriezumu, kura izcelsme nav zināma, meitenēm tika lūgts uzrakstīt eseju par to kāda būs pasaule pēc 100 gadiem. Šīs ir pāris no tām lietām, kuras viņas prognozēja:

"Sievietes valkās pusgarās bikses."

"Mājsaimnieces spēlēs tenisu, kamēr vīrieši paliks mājās ar bērniem."

"Skolotāji netiks noslogoti ar dumjiem bērniem, jo ​​katrs mazulis zinās alfabētu un skaitīs līdz trīsdesmit vai pat simtam."

"Sievietes kļūs pēc iespējas vīrišķīgākas."

Simts gadu laikā kopš šī raksta publicēšanas ir daudz kas mainījies un vecmodīgās dzimumu lomas un normas ir mainījušās. Šobrīd vairs netiek likts uzsvars uz to, ko sievietes vai vīrieši drīkst, vai nedrīkst darīt, pateicoties savam dzimumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas