Bērnu auditorijai radīta grāmata rada sašutuma vilni soctīklos

tautaruna.lv 22.oktobris 2023, 12:30
 
Pixabay
Grāmata "Tur lejā" izsaukusi lielu šumēšanos vietnē "X".

Grāmatas anotācija lasāms, ka "svarīgi saprast, ka bērni uz dzimumorgāniem raugās citādi nekā pieaugušie. Bērniem ķermenis ir kā instruments, ar kuru piedzīvot pasauli un sevi pašu. Un dzimumorgāni ar saviem daudzajiem nervu galiem un interesanto izskatu sagādā daudz aizraujošu iespaidu. Tāpēc nav pārsteigums, ka intīmā zona daudziem bērniem šķiet visinteresantākā ķermeņa daļa, kuru viņi - vai nu vienatnē, vai kopā ar citiem bērniem - vēlas izzināt. Bērni iemācās, kādos vārdos saukt savas ķermeņa daļas. Bez vēdera, elkoņiem un kājām viņiem pienāktos uzzināt arī apzīmējumus intīmajai zonai. [..] Līdzās pareizai terminoloģijai mums šajā grāmatā ir svarīgi iedrošināt bērnus pašiem kļūt radošiem un bez kauna, rotaļīgi un patstāvīgi, ar prieku izzināt savu ķermeni.

"Grāmatā aprakstīta bērnudārzniece, kas grib izzināt ķermeņa atšķirības, bet es nespēju savai 4gadniecei izlasīt visu grāmatu, manuprāt, tomēr nav īsti paredzēta dārziņa auditorijai," vietnē "X" raksta Laura.

Uldis: Čoža, nopietni? bērnu grāmatā!

Sandis: Es viņu pat rokās neņemtu, kur nu vēl lasīt meitai priekšā. Mana meita klausās tēta pašizdomātās. Par pūci teiksim, kas šobrīd ir meža aktuālākais dzīvnieciņš.

Aivars: Neesmu dziļi tēmā - manējie jau izauguši, bet vai vēl nav pieejama kamasutra mazajiem?

Ainārs: Tāda grāmata ir kaitīga.

Mamma: Ļoti neatbilstoša dārziņa auditorijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:08

Jaunākās diskusijas