Pār NVD jauno lēmumu veļas kritikas vilnis; "Unikāla cietsirdība pret vecāko paaudzi"

tautaruna.lv 22.oktobris 2023, 4:00
 
F64
Kopš Nacionālais veselības dienests ir paziņojis, ka no nākamā gada 1.janvāra vairs nebūs iespējams e veselībā ielogoties ar banku identifikācijas rīkiem, sabiedrībā valda milzīgs sašutums, jo ir skaidrs, ka daudziem cilvēkiem, it īpaši senioriem, kuri ar tehnoloģijām ir "Jūs", tiks laupīta iespēja pašiem apskatīties savu analīžu un citu izmeklējumu rezultātus.

Uz jaunajiem NVD noteikumiem reaģējusi arī TV žurnāliste Anita Daukšte: "Mums tiešām veselības aprūpes jomā trūkst problēmu?! Vajag mākslīgi radīt vēl vienu, uzcelt vēl vienu birokrātisku šķērsli, radot neērtības iedzīvotājiem?!"

Ierakstu komentējis arī NVD: "Labvakar! Izmaiņas tiek ieviestas, lai stiprinātu E-veselības drošību. Plānots, ka pieslēgties http://eveseliba.gov.lv varēs ar eParaksts mobile vai eID. Vienlaikus VRAA veic sagatavošanās darbus, lai šim sarakstam pievienotu Smart-ID. Vairāk https://vmnvd.gov.lv/lv/jaunums/stiprinot-e-veselibas-drosibu-no-1-janvara-planotas-pieslegsanas-izmainas"

Komentētāji ir nesaprašanā par šo lēmumu: "Invalīdi un pensionāri to nedarīs,jo daudziem nav ne datora ne telefona un nav arī apmācīti"

"Īstenībā tas ir šausmīgi - mani un vīra vecāki nekad vairs nespēs paši ieskatīties savā e-veselībā, jo ir par veciem, lai apgūtu e-parakstu. Sanāks krāpties un man izlikties par saviem vecajiem radiniekiem un instalēt sev viņu e-parakstus, lai izpalīdzētu cilvēkiem."

"Nu gan jau viņiem šitas karstums noskries. Mums jau trīs tādi ministri bija. Visi nāca ar paziņojumu, ka viss būs elektronisks, un tad iestājās reālā dzīve un viņi redz, ka tā sistēma nav uzticama. Pat uz operāciju ejot, lūdz izdrukāt, jo, ja nu tajā rītā nedarbojas e-sistēma."

"Tajā dienā, kad pirmo reizi izsludināja konkursu par e-veselibas platformas izgatavošanu, bija skaidrs, ka mērķis nav sakārtot veselības nozari, bet iztērēt kaudzi naudas un beigās iegūt pacientu kontroles, nevis ārstniecības sistēmu. Briseles pasūtījums."

"E veseliiba netur slodzi? Liegsim pieeju 95%, būs labi, straadās!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas