Mamma stāsta par skumju atgadījumu skolā

tautaruna.lv 9.septembris 2023, 11:40
 
Pixabay
Ir pienācis septembris un sācies jauns mācību gads. Taču ir skolēni, kuri atgriešanos skolā gaida ar bailēm - iemesls tām ir apsmiešana un nepieņemšana. Un šī problēma skolās pastāv jau izsenis.
Par vienu šādu gadījumu vietnē "X" raksta Ieva: "Meita skolā iet divas dienas, DIVAS draugi mīļie, un viņu jau apceļ. Bērni esot smējušies, ka viņai esot nesmukas botas. Prasu, ko Tu teici? Meita: es teicu, ka man tās nopirka ome. Prasu, kā Tu juties? Viņa: es gribēju raudāt, mammīt! Kāpēc, nu kāpēc tā ir?" Viņa piebilst, ka meitai ir 7 gadi.

Astra: Ļoti vienkārši. Meitai nav iekšējas pārliecības, ka ar viņas botām viss ir kārtībā. Tu nevari kontrolēt to, ko saka un dara apkārtējie, tikai to, kā uz šīm situācijām Tu reaģē.

John: Kāds vecums? Pašpārliecinātība jāaudzē, jākļūst vai nu rupjam vai statuss jānopelna esot labākajām vienā jomā. Sports un mūzika kotējas visaugstāk. Jāmāca pa skarbo teikt pretī, neizrādīt emocijas un arī kauties. Introvertam bērnam tā ir elle... ar skolotāju jārunā.

Dana: Stulbums pēdējais. Tādi lohi. Manējo arī nogāza un iekoda elkonī (!). Ziņoju skolotājai. Vēl viena kļūda un es iešu pie direktores.

Gunita: Jāmācās sevi aizstāvēt. Es atbildētu- "un Tev ir nesmuka seja, ko nu darīsim?!", un pasmietos.

Ieva: Šo jālūko nocirst jau saknē - runāt ar skolotāju par šo un stiprināt meitas pašpārliecības muskuļus! Tādas situācijas atstāj lielu nospiedumu uz visu mācību procesu, vēlmi iet uz skolu, draudzēties utt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas