Drosmīgs taksometra vadītājs, zinošs ārsts un saprotošs policists izglābj jauna vīrieša dzīvību Liepājā

tautaruna.lv 9.septembris 2023, 11:20
 
Pixabay
Igors vietnē "Facebook" dalījies ar aizkustinošu stāstu, kā drosmīgi un pašaizliedzīgi cilvēki izglāba kāda jauna cilvēka dzīvību.
"Reizēm situācija var prasīt rīkoties ārpus vispār pieņemtām dzīves un likuma normām, un reizēm ir jāpieņem riskanti lēmumi.
Īsumā par situāciju - agrā rītā "Baltic Taxi" taksometra vadītājs Intars Galūzo saņēma izsaukumu uz Dubeņiem, kur dzīvo Liepājas Reģionālās Slimnīcas ķirurgs (dežūrārsts), pa telefonu ārsts paskaidro - uz operāciju galda ar akūtu asiņošanu mirst jauns cilvēks un fiziski var nepietikt laika asiņojošo jaunekli izglābt.
Intars pilnās burās, riskējot ar visu, ko vien taksometra vadītājs šādā situācijā var riskēt, vārda tiešā nozīmē aizlido uz Dubeņiem, lido atpakaļ ar visu ārstu, Liepājā viņu aptur policija, jo ātrums ir iespaidīgs, ārsts īsumā paskaidro situāciju. Inspektors izrādās krietns un saprotošs CILVĒKS un pavada mūsu taksometru ar bākugunīm līdz slimnīcai un.... aizbrauc tālāk dežūrā. Vēlāk Intars, vedot ārstu atpakaļ uz Dubeņiem, uzzin, ka jaunā cilvēka dzīvībai briesmas nedraud un viņš dzīvos. Intar! Mēs - tava ģimene, tavi draugi, tavi darba kolēģi un visa kompānija ar tevi lepojamies.
Paldies policijas inspektoram par sapratni. Kopā mēs varam, ja gribam," tā Igors.
Arī Valsts policija komentēja šo situāciju: "3. septembra rīta pusē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersona, patrulējot ar Valsts policijas dienesta transportlīdzekli pa autoceļu A9, pamanīja automašīnu, kuras vadītājs pārvietojās virzienā no Grobiņas uz Liepāju, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Policists apturēja automašīnu, no tās izkāpa pasažieris - medicīnas iestādes ķirurgs, kurš izskaidroja situāciju, un nekavējoties tika pieņemts lēmums pavadīt automašīnu līdz slimnīcai. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas jaunākais inspektors Arturs Jaunzemis pēc automašīnas pavadīšanas devās tālāk pildīt dienesta pienākumus un tajā dienā sociālajos tīklos tika aprakstīts šis notikums, izsakot pateicību kā taksometra vadītājam, tā arī policistam, savukārt policista pastkastītē bija pienākusi pateicības vēstule no taksometra vadītāja. Lepojamies ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas jaunākā inspektora rīcību, pildot dienesta pienākumus!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas