Vecāki ceļ traci: "peldētapmācība tikai izredzētajiem"

tautaruna.lv 9.septembris 2023, 20:20
 
Ģirts Ozoliņš/f64
Statistika liecina, ka vidēji gadā noslīkst pieci bērni vecumā līdz 14 gadiem, bet kopumā gadā noslīkst ap 100 cilvēku.

Lai gan pēdējos gados noslīkušo cilvēku skaits samazinās - 2020.gadā noslīka 130 cilvēki, bet 2022.gadā 89 cilvēki, Latvija ir pirmajā vietā ES noslīkušo cilvēku skaita ziņā uz 100 000 iedzīvotājiem.

Zinot šos faktus ir saprotama vecāku vēlme iemācīt bērniem peldēt. Teorētiski šo funkciju ir uzņēmusies valsts, paredzot līdzekļus peldētapmācībai skolās. Tomēr viss ir labi tikai uz "papīra", jo ne visās skolās un ne visiem bērniem ir iespēja mācīties peldēt.

Kāda mamma par šo tēmu raksta sociālajā platformā "X": "Viena lieta gan nejēdzīga mūsu skolā. Izrādās, no visām 5 otrajām klasēm mūsu skolā uz apmaksātu peldēšanu varēs tikt tikai 25 bērni. Nesaprotu, raudāt vai smieties (25 bērni no apmēram 150). Kāda tad jēga no apmaksātas peldētapmācības?"

Komentētāji dalās savā pieredzē: "Mums katrai paralēlklasei 20 vietas. Ja būs vairāk gribētāju, tad dalīs uz pusēm un mācīs ik pārnedēļas."

"Domāts, ka tie 25 vajadzības gadījumā varēs izglābt no slīkšanas pārējos 125. Droši vien kaut kā sarēķināts."

"Mani ļoti izbrīna tik atšķirīgie skaitļi dažādās Rīgas skolās. Nešķiet godīgi (izklausās, ka iedots vienāds vietu skaits gan uz skolu ar 1000+ bērniem, gan uz skolu ar 300)."

"Kas tā par atlasi? Un kas tad būs tie izredzētie? Mums gan skolā otrajām klasām peldēšana par brīvu! Diskutējami ir gan tas, ja sākumā klase - 28 bērni tika dalīti 2 grupās, tad beigās gāja knapi 1!!! Vecaku aizbildinājumi iespārda vienkārši"

"Mums pag. gadā bija "aizmirsuši", ka ir vēl ceturtā 2. klase, attiecīgi, bija paredzēts, ka A, B un C iet peldēt katru nedēļu, bet D klase katru otro. Kad sacēlām traci, tad pielika pie blakus klases dažus un sanāca visiem katru nedēļu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas