Pirmklasniekam Latvijā nav iespējas mācīties latviski

tautaruna.lv 19.augusts 2023, 17:36
 
pixabay.com
Visabsurdākā situācija kāda vien var būt - Latvijā pirmklasniekam nav iespējams mācīties latviešu skolā. Par šo absurdo situāciju "X" ierakstā sūdzējusies kāda pirmklasnieka mamma no Salaspils.

Ieraksts "X": "Salaspilī nav vietas latviešu pirmklasniekiem skolā! Lai tiktu Salaspilī skolā, jāsūta uz krievu skolu! Pirmklasnieka māmiņa pasūdzējās. Jaunā Vienotība rullē!" "Pirmklasnieka māmiņa ir Latvijas krieviete, pilsone, bērnudārzā bērns gāja latviešu plūsmā, tagad viņas bērnu grib pārkrievot piespiedu kārtā! Jauna Vienotība rullē!"

Komentētāji pikti: "Bijušo krievu skolu spitālība nav ārstējama. Iespējams visas jālikvidē un jādibina pa jaunu ar īpašu rūpību atlasot pedagogus. Jautājums tikai - vai ir no kā atlasīt?"

"Pirmā klase pēc likuma vairs nevar būt krievu valodā. Nevienā skolā!"

"Noteikti, ka skaitās latviešu, bet reāli būs krievu. Māmiņa pirmklasniekam ieiet skolā, jautā dežurantei parastu jautājumu - bola acis un nesaprot NEKO!"

"protams! māmiņa ir bijusi tai skolā, tur viss tik ļoti po našemu, po domašnemu, ka pilnīgi sabijās, vai nav citā realitātē iekāpusi..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas