Sliktākais ceļš Latvijā? Salaspils pusē ceļa stāvoklis zem katras kritikas

tautaruna.lv 19.augusts 2023, 12:40
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Jānis ar ģimeni dzīvo Salaspilī un regulāri dodas uz nepilnu 20 kilometru attālo mazdārziņu Saleniekos. Vasaras pilnbriedā gan rušināšanās dārziņā jāatliek, jo sliktā stāvoklī esošais ceļš sabojājis spēkratu, vēsta "Bez Tabu".
“Bedru ir tik daudz, ka tās nav iespējams apbraukt. Ceļa stāvoklis pēdējo divu mēnešu laikā pamatīgi pasliktinājies,” stāsta vīrietis.

Pieredzējušais autovadītājs vairākkārt zvanījis pašvaldībai, kur atklāts, ka uzņēmums, kam uzticēti ceļa uzlabošanas darbi, pilnvērtīgi neveic savu pienākumu. “Bet ko darīt mums?” Jānis vaicājis novada administrācijas pārstāvi, taču atbilde nav sekojusi.

Arī citi sastaptie autovadītāji raidījuma atklājuši, ka neizprot pašvaldības pārstāvju gauso rīcību. Katru dienu parādoties aizvien jaunas bedres, kas apgrūtina nonākšanu mazdārziņu teritorijā. Saleniekos gan patiesībā daudzi īpašumi apbūvēti ar pamatīgām privātmājām, kas nozīmē, ka turp cilvēki brauc katru dienu.

Salaspils domē stāsta, ka iepirkumā uzvarējušais uzņēmējs nespēja izpildīt vietvaras prasības. Līgums lauzts, un uzņēmējam nu jāmaksā 1500 eiro sods. Ja gadā sākumā izraudzītais komersants apņēmās pašvaldības pasūtījumus gada laikā izpildīt par 30 tūkstošiem eiro, tad jaunā cenu aptaujā izraudzītais pretendents šādu summu pieprasījis par pieciem darba mēnešiem.

Kalvis Margevičs, Salaspils novada domes pārstāvis, skaidro:

"Tā ir dārzkopības teritorija, tur ir maz deklarēto iedzīvotāju. Krietni mazāk nekā simts deklarēto iedzīvotāju. Ceļa asfaltēšanas izmaksas ir ļoti lielas, tāpēc diemžēl asfaltēšana nav iespējama. Šobrīd strādājam pie defektācijas akta izstrādes. Tas ir dokuments, lai, uz tā balstoties, pašvaldība var veikt darbus. Tajā tiek norādītas sliktākās vietas, kā arī tādas, kur jānoņem apaugums, kur jāpieber materiāls."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas