Zariņš publiski "uzbrauc" Rinkēvičam

tautaruna.lv 19.augusts 2023, 4:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Bijusais politiķis, tagad Latvijas Elektroenerģētiķu un elektrobūvnieku asociācijas izpilddirektors Ivars Zariņš vietnē "Twitter" veltījis kritiku Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča izteikumiem.

"Vai kāds Rīgas pils komandā vispār apjēdz, kādas sekas var izaisīt šādi Valsts prezidenta paziņojumi? Bez pamatojuma, bez kompetences nākt klajā ar šādiem apgalvojumiem. Un ja kas, šo SPRK padomi izvēlējās koalīcija, kuras sastāvā bija Rinkēvičš," raksta I. Zariņš.

Jau ziņots, ka pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka jaunie elektrības sadales tarifi nešķiet ne samērīgi, ne pamatoti, nedz arī prātīgi.

Prezidenta ieskatā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) savu funkciju nav veikusi pietiekami labi un lēmums par jaunajiem tarifiem ir jāpārskata.

"Cilvēki SPRK ir mazlietiņ aizrāvušies ar vienas funkcijas pildīšanu, proti, kā apkalpot monopolus, bet aizmirsuši par sabiedrības interesēm. Lai arī cik komisija būtu neatkarīga, ja tā sāk darīt nepieņemamas lietas, lēmumi ir jāizvērtē," sacīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents sagaida komisijas rīcību, citādāk viņš redz jēgu, kāpēc "tādi kantori būtu jāuztur". Rinkēvičs norādīja, ka dīvaini redzēt plašsaziņas līdzekļos sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" vadītāja intervijas par to, kā cilvēkiem pareizi jādzīvo.

"Valsts uzņēmumos, jo īpaši cilvēkiem vadošajos amatos atalgojums ir lielāks nekā valsts amatpersonām, bet patlaban komunikācija un rīcība nav pārliecinoša. Pie tarifu jautājuma ir jāatgriežas un tie ir jāpārskata. Tas nenozīmē atgriešanos situācijā, kāda bija līdz jūlijam, bet pieaugums nav samērīgs," skaidroja prezidents.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:58

Jaunākās diskusijas