Mamma pikta par "valsts apmaksātu" vizīšu iespējām pie higēnista bērnam

tautaruna.lv 19.augusts 2023, 14:11
 
Ilze Zvēra/F64
Zobārstniecības pakalpojumi no valsts budžeta līdzekļiem pilnā apjomā tiek apmaksāti bērniem līdz 18 gadu vecumam. Reizi gadā bērniem tiek apmaksāta arī zobu higiēna - 2 līdz 18 gadu vecumā. Divas reizes gadā zobu higiēnas pakalpojumus bērni var saņemt 7, 11 un 12 gadu vecumā. Taču šāda "bezmaksas" zobārstniecība lielākoties pastāv uz papīra, realitātē - daudz kur kvotas beigušās un vecākiem nākas maksāt no savas kabatas. Par to arī "cepiens" tviterī.

"Reizi gadā bērniem tiek apmaksāta arī zobu higiēna - 2 līdz 18 gadu vecumā. Divas reizes gadā zobu higiēnas pakalpojumus bērni var saņemt 7, 11 un 12 gadu vecumā.". Kā tad. Zvani kur gribi- kvotas beigušās.kā var beigties,ja zinām, cik ir bērni no 2-18?" pikta ir Kristīne.

Daļa komentētāju gan norāda, ka jāturpina meklēt - dažviet vēl var tikt par valsts līdzekļiem.

Linda: Valsts jau neizsniedz kvotas, balstoties uz bērnu skaitu, bet gan tik, cik ir atvēlējuši tam naudu. Ja budžetā paredzēts, ka šogad apmaksās piem., 3000 higiēnista apmeklējumus, tad nevienu neinteresē, cik patiesībā būtu vajadzīgs. Un tā Latvijas medicīnā ir visur.

Ilona: Kāda velna pēc higiēnistam ņemties ar bērniem, ja par to 1 kvotu valsts viņam apmaksā kkādus 15 eiro? Bet pilnā cena ir 62eiro. Ir starpība, vai ne? Ar bērnu zobārstiem tas pats!

Posta autore: Piemaksāšu starpību, bet ja ir "bezmaksas", tad vismaz tāds atbalsts. Vakar pa 3 kabinetiem, katrā max 7 minūtes 125 eur. Man kā solo mammai tas ir skarbi. Tapēc ar sacepos.

Austra: Iesaku iet gada sākumā. Otrajā pusgadā kvotu rindas jau ir līdz decembrim, vismaz pie mums

Inese: Tāpēc, ka NVD skaitot kvotas ne tikai neņem vērā bērnu skaitu,bet arī izpildītāju skaitu. Nav jau ieteikumi zobārstu, kas spētu šo pieprasījumu izpildīt pa valsts noteikto samaksu. Tāda īsta krievu rulete - varbūt tiks, varbūt netiks uz kvotām

Gioioso: Pat nezinu, kā var paspēt 2x tikt pie apmaksātā higiēnista noteiktajā vecumā. Vispirms ir "pieraksts tik tālu vēl nav atvērts", pēc tam - "viss jau aizņemts". Ja paspēj par valsts naudu 1x gadā, tā jau ir veiksme. Tā pat kā pie citiem ārstiem - bezmaksas medicīna tikai uz papīra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas