Bolderājā vīrietis uzbrūk bērniem; vietējie ceļ trauksmi

Portāls nra.lv 17.jūlijs 2023, 7:00
 
F64
Kāda māte no Bolderājas apsver iespēju vērsties policijā ar iesniegumu. Darba dienas vakarā viņas dēlam uzbruka pusmūža vecuma vīrietis, fiziski sodot nepilngadīgo par itin kā nepieklājīgu uzvedību – zēns kopā ar draugu ēda augļus un spļaudījās ar sēklām, vēsta “Degpunktā”.

Abi puiši sēdēja uz kāpnītēm pie vietējā pārtikas veikala “Mokka” un ēda arbūzu, līdz viņus uzrunāja pavecāks vīrietis ar sirmām ūsām un pelēku kreklu. Viņš esot sadusmojies par to, ka pusaudži piemēslo vidi, sev apkārt izspļaujot sēklas. Cietušā zēna māte sociālajos tīklos turpmāko notikumu gaitu apraksta emocionāli, apgalvojot, ka zēni nav uzvedušies provokatīvi, bet tika sodīti tāpat.

“Viņš satvēra viņa galvu, lauza rokas, tad centās atņemt velosipēdu un mēģināja nogrūst ar muguru pret kāpnēm. Bērni netika smagi ievainoti, viņi bija spējīgi aizsargāties paši, bet bija nobijušies līdz nāvei.”

Arī veikala pārdevēja neuzskata, ka zēni būtu piedrazojuši apkārtni vai ar savu uzvedību traucējuši kaimiņu mieru. Sieviete tajā brīdī nenojauta, ka konflikts attīstīsies līdz dūru vicināšanai, un tagad jūtas nedaudz vainīga, ka neizdevās plēšanos novērst laikus.

Lai atriebtos agresīvajam vīrietim, bērnu tēvi izlēma paši saviem spēkiem cīnīties par taisnību un devās uz svešinieka mājvietu. Vīrietis neatvēra durvis un, iespējams, tādā veidā izvairījās no fiziskas iespaidošanas. Šobrīd Slimnīcas ielas iedzīvotāji ir visai nervozi, jo nav garantijas, ka vīrietis neizliks savu slikto garastāvokli uz kādu citu garāmejošu bērnu.

“Ziniet, viņš patiešām ir neadekvāts. Tā nav pirmā reize, kad kaut kas tamlīdzīgs ir noticis. Ziniet, kā lai pareizāk apraksta, ir cilvēki, kuri ikdienā, kad ir skaidrā, uzvedas normāli, bet, kad lieto alkoholu, tad viņi uzvedas pavisam citādāk. Tas nav pirmais gadījums. Viņš agrāk bija milicis vai kaut kas tāds, nezinu, par ko strādāja. Izskatās, ka viņam iekšā ir kaut kas palicis, riebums kaut kāds vai kas,” stāsta pārdevēja.

“Kaut kāds “slimiķis”. Tas ir drausmīgi. Man pašai ir 14 gadus vecs mazdēls. Bail uz ielas pat laist,” stāsta blakus mājas iemītniece.

“Tā, protams, darīt nedrīkst, cilvēku iespaidot fiziski, kur nu vēl bērnus, protams, nav nekas normāls. Ir citi veidi, situācija jārisina sarunu veidā, piemēram, ar vecākiem, bērniem,” bažījas apkaimes iedzīvotāja.

Cietušā zēna māte apgalvo, ka ievainojumi ir viegli un medicīniskā palīdzība bērniem nebija nepieciešama. Šobrīd abu nobiedēto bērnu vecāki apsver iespēju doties uz policiju, taču vēl nevar izlemt, vai tas būs tā vērts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas