"Kurā, velns parāvis, cietumā ir tikpat slikti?!"'; tviterī cepiens par ēdināšanu Dziesmu svētkos

tautaruna.lv 4.jūlijs 2023, 15:08
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Dziesmu svētku dalībniekiem tiešām grūti laiki - ik pa brīdim uzvirmo kāda nebūšana. Jau ticis apspriests, ka līdzi paņemt sviesmaizes nedrīkst un jāiztiek ar to maltīti, ko piedāvā valsts apmaksātais ēdinātājs. Skatoties uz porcjām, top skaidrs, ka vīrieši cilvēks ar 1 olu un šķēli maizes brokastīs līdz pusdienu šķīvim ar gabaliņu vistas un sauju kartupeļu, kājas diezvai aizvilks. Taču mūsu dejotāji un dziedātāji šo pārtikas minimumu uztver kā iespēju nomest kādu lieku kilogramu no sava svara.

Šoreiz tvitertauta diskutē par reālajām dienas maltītes izmaksām - vieni uzskata, ka atvēlētie 75 eiro vienam dalībniekam uz visu nedēļu tiek lietderīgi izmantoti un nekas vairāk par to naudu arī nesanāk, citi saka, ka pat lielveikalu pusdienu kastītes ar visu milzīgo uzcenojumu sanāk lētāk.

Ieraksts "Twitter": "Ēdināšana dziesmusvētkos. Par gaumi nestrīdēsimies! Bet man ir niķis vērtēt cenu, un es redzu, ka tas nemaksā tos 4-5-6€, ko par to samaksā no budžeta. Līdzīgs vai pat labāks maximas pusdienu piedāvājums ar visu viņu 300% uzcenojumu ir gandrīz 2x lētāks."

Komentētāji spriež: "Izskatās, ka recepte ņemta no Covid 5miljonu vērtā pētījuma. “Gurķis+Kartupelis+Sīka vista. Visu liek uz šķīvja un pasniedz.” Bet, ja nopietni, tad, pat parastā veikalā pērkot, šī porcija varētu būt aptuveni max 2€. Es pat teiktu, ka 1,5€, jo vairumā lētāk."

"Preiļos, "Preilenē" šāda porcija būs ap 2€."

Komentētāji - dziesmu svētku dalībnieki apliecina: "Uz šādas degvielas nodejot un nodziedāt var tikai īsti patrioti.. izmirkuši, ar sāpošām kājām/kakliem, vienkārši noguruši cilvēki saņem šādu.. ar mūsdienu iespējām pagatavot daudz un garšīgi dalībniekiem zog svētkus ar šādu attieksmi"

"Vakar pie pusdienām tiku jau ap 16:30. Vakariņu paku apēdu ap pusnakti. Teikšu godīgi, DzSv nedēļa, ņemot vērā lielo staigāšanu, mēģināšanu utt., ir ideāla tievētājiem, jo paēdis nejutos nevienu brīdi, pat uzreiz pēc pusdienām."

"Tikai pilnīgs sevi necienošs pāķis pazemo sevi, pieņemot šādu "maltīti". Kurā, velns parāvis, cietumā ir tikpat slikti?!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas