Daudzi rīdzinieki šokā par saņemtajiem komunālajiem rēķiniem

tautaruna.lv 4.jūlijs 2023, 0:30
 
Ilze Zvēra/F64
Rīdzinieki ir satraukti - palielinās izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem. Maija rēķini nepatīkami pārsteidza daudzus rīdziniekus, īpaši pieaugusi maksa par karsto ūdeni. Turklāt Rīgas namu pārvaldnieks šomēnes plāno ieviest jaunas izdevumu pozīcijas – sodus daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, kur atkritumu vedēji saskaras ar problēmām ar atkritumu izvešanu un nepareizu šķirošanu, vēsta Latvijas Radio 4.

Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis Krists Leiškalns skaidro, ka izmaksas atkarīgas no katrā konkrētajā ēkā patērētās siltumenerģijas ūdens uzsildīšanai. Tāpēc cena atšķiras katru mēnesi katrā mājā.

Izmaksu pieaugums jūnijā saņemtajos rēķinos ir saistīts ar tādiem faktoriem kā valsts atbalsta pārtraukšana un zemā skaitītāju rādījumu iesniegšanas disciplīna, uzsvēra Leiškalns: "Nav cenmas par ūdens uzsildīšanu, ir cena par siltumenerģiju. Turklāt vienmēr rodas jautājums, cik precīzi klienti nodod skaitītāju rādījumus."

Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis atzīmē, ka viens no problēmas risināšanas faktoriem varētu būt ūdens skaitītāju uzstādīšana ar attālināto datu nolasīšanu. Vēl viens faktors, kas var ietekmēt ūdens uzsildīšanas izmaksas, ir Rīgas siltuma noteiktā siltumenerģijas cena par 1 MWh.

Turklāt Leiškalns apliecina, ka tiešām ir ieviestas sankcijas daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kur atkritumu vedēji sastopas ar problēmām un šķēršļiem, kā arī gadījumā, ja iedzīvotāji nepareizi šķiro atkritumus.

Rēķinos ir redzami soda iemesli. Viņš uzsver, ka soda apmērs par atkritumu nepareizu šķirošanu tiek aprēķināts visai mājai. Līdz ar to, pat ja viens īrnieks nevērīgi izturēsies pret atkritumu šķirošanu, sodu saņems arī visi pārējie mājas iedzīvotāji.

Lai izvairītos no naudas sodiem, Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis iesaka uzraudzīt automašīnu novietošanu pagalmos un pareizi šķirot atkritumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas