Saimniece šokā! Īrniece pārvērš dzīvokli līdz nepazīšanai

tautaruna.lv 23.maijs 2023, 3:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Natālijai Pierīgā pieder māja, kas tiek izīrēta. Pirms pāris gadiem noslēgts līgums ar kādu ģimeni. Tobrīd nekustamais īpašums izskatījās cienījami un bez nolietojuma pazīmēm, vēsta "Bez Tabu".

Tuvojoties namam, redzams, ka skāde nodarīta žogam, pagalma zālienam un ārdurvīm. Tomēr, ieejot iekšā un sperot kāju pāri slieksnim, vēderā viss sagriežas.

Saimniece izrāda halli ar virtuvi - tauki, netīrība, pelējums. “Lūk, šeit dzīvoja visi bērni. Paskatieties, kā izskatās ledusskapis. Cilvēki šeit ēda. Bērni… Viņai ir nepilngadīgi bērni,” stāsta Natālija.


Nama otrajā stāvā vienā no tualetēm nesenajā mājas apskatē īpašniece uzgāja divus būrī ievietotus dalmāciešus. Tikmēr telpa izskatījās vairāk nekā antisanitāra. “Viņi tepat arī nokārtojās!” turpina Natālija.

Nama saimniecei zināms, ka īrniece ir šķīrusies daudzbērnu māmiņa. Divas no atvasēm gan esot jau pilngadīgas. Īres līguma noslēgšanas brīdī Natāliju neviens neinformēja, ka ēkā uzturēsies arī vairāk nekā desmit suņu.

Natālija apgalvo, ka kopš 2020. gada jūnija līdz pat šai dienai iekļūt miteklī neesot izdevies. Katru reizi, kad saimniece vēlējusies apsekot māju, īrniece esot izdomājusi atrunas. Natālija ar riebumu atminas brīdi, kad beidzot atvēra durvis. “Vērsos policijā, arī pašvaldības policija atbrauca. Pieņēma iesniegumu, bet atbildēja, ka, visticamāk, būs atteikums, dodieties uz tiesu.”

Sazinoties ar īrnieci, tiek apgalvots, ka māja esot iztīrīta. “No tīrīšanas servisa cilvēki bija pa brīvdienām, cilvēki ir iztīrījuši māju. Tās noplēstās tapetes, jā, to izdarīja kucēni, mani suņi, kad viņi bija mazi, tās tiks pielīmētas, vai nu šajā, vai nākamajā nedēļā, tur viss tiks saremontēts. Un māja tiks nodota tāda, kāda tā bija,” uzsver daudzbērnu māmiņa, piemetinot, ka bērni un dzīvnieki dzīvojuši normālos apstākļos.

Natālija jau gatavojas tiesu darbiem, lai piedzītu kompensāciju. Nama saimniece arī vēlas, lai īrniece apzinās savas rīcības sekas. “Jo tas nav pieļaujams, - atnākt un salauzt, māju pataisīt par kaut kādu šķūni… un tikai atvainoties par to. Pateikt, ka tas ir normāli…”

Īrniece sola līdz 19. maijam novērst visas pretenzijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas