Lato Lapsam nopietns arguments, kāpēc Pīlēnam nevajadzētu pretendēt uz prezidenta amatu

tautaruna.lv 23.maijs 2023, 0:30
 
F64
Žurnālists Lato Lapsa atklājis, ka neatbalsta Ulda Pīlēna kandidatūru Latvijas prezidenta amatam.

Mikroblogošanas vietnē Twitter Lapsa publicē ekrānšāviņu no Pīlēna iesnieguma Valsts prezidenta amatam. Žurnālists vērš uzmanību gramatikas kļūdām iesniegumā.

"Nedomāju, ka uz valsts prezidenta posteni vajadzētu lavīties sevī līdz ausīm samīlējušamies kungam, kurš savā dzimtajā valodā rakstītā dokumentā - turklāt ļoti, ļoti svarīgā dokumentā - pat komatu nemāk ielikt," raksta Lapsa.

Tajā pašā laikā žurnālists atklāj, ka, pēc viņa domām, no iepriekš pieminētajiem ideālākais prezidenta amata kandidāts ir "Pozņaks - ja paņemtu sev gudrus un godīgus padomniekus, nevis padUmniekus un kolaborantus kā Levits - varētu būt diezgan cerīgs".

Tikmēr citi Twitter lietotāji iesaka Lapsam tik asi nekritizēt Pīlēnu.

"Es nedomāju, ka bija jēga atbrīvot valsti no Levita tikai tāpēc, lai viņa vietā nāktu cits, viņam pietiekami līdzīgs levits ar dīvainu biogrāfiju, augstprātīgs, sevī līdz ausīm samīlējies un pretrunās sapinies," piebilst Lapsa.

Tikmēr, kā jau ziņots, Valsts prezidents Egils Levits nolēmis tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu.

VPK izplatītajā Valsts prezidenta paziņojumā Levits norāda, ka patlaban koalīcija Valsts prezidenta jautājumā ir sašķēlusies. Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā vienotība" (JV) esot atbalstījusi viņa kandidatūru, savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) un opozīcijā esošā "Latvija Pirmajā vietā" atbalsta citu kandidatūru.

"Nevienam nav skaidrs vairākums. Šādā situācijā pastāv reāla iespēja, ka Valsts prezidenta ievēlēšanā izšķirošās balsis būtu partijām, kuras nepārstāv Latvijas latvisko un rietumniecisko kursu. Būtu naivi iedomāties, ka šo spēku balsis tiktu atdotas tāpat vien, bez politiska nodoma. Par to būs ilgstoši jāmaksā sava cena," nobažījies Levits.

Levits vērš uzmanību, ka 2019.gadā viņš tika ievēlēts uz četriem gadiem. Viņš akcentē, ka Valsts prezidenta pienākumus šajā laikā pildījis pēc labākās sirdsapziņas. Ņemot vērā NA un JV atbalstu, Levits iepriekš izteica gatavību kandidēt arī uz otru termiņu, atkārtoti uzsverot, ka koalīcijai ir nepieciešams vienoties par kopēju kandidātu.

"Pārvēlēšana uz otru termiņu man nav pašmērķis. Ņemot vērā patlaban briestošo "de facto" koalīciju ar prokremliski noskaņotiem un ar oligarhiem saistītiem politiskiem spēkiem, esmu nolēmis 31.maijā Valsts prezidenta vēlēšanās nepiedalīties," norāda pašreizējais prezidents.

Levits aicina arī otru koalīcijas partnera atbalstīto kandidātu - AS dibinātāju, arhitektu un uzņēmēju Uldi Pīlēnu - rīkoties līdzīgi. Valsts prezidenta ieskatā, tas ļaus pašreizējai koalīcijai Latvijas valsts interesēs vienoties par kopēju Valsts prezidenta amata kandidātu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas