Kas notiek? Skolēni Ogrē saņem ziņas, ka viņiem steidzami jāpamet kopmītnes

tautaruna.lv 24.aprīlis 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Atjaunotajās kopmītnēs ir vieta 280 audzēkņiem, ikviens no viņiem saņēmis ziņu, ka istabiņas jāatbrīvo, lai varētu izmitināt sporta spēļu dalībniekus, vēsta "Bez Tabu".

Šonedēļ Ogres Tehnikumā norisināsies Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēles. Paredzēts, ka sporta spēles apmeklēs 260 dalībnieki, kuriem jārada arī nakšņošanas iespējas. Ogres tehnikuma vadība nolēma dalībniekus izmitināt turpat pie skolas esošajā dienesta viesnīcā. Tiesa, šajā dienesta viesnīcā jau šobrīd dzīvo tehnikuma audzēkņi, kuriem nu piespiedu kārtā telpas jāpamet.

"Nesen Ogres Tehnikuma kopmītnēs paziņoja, ka visiem obligāti jāizvācās uz 3 nedēļām studiju vidū, jo brauc ciemiņi un tiem ir jāatbrīvo vietu, kur dzīvot. Visi studenti, kuri šobrīd šeit dzīvo, praktiski tiek izmesti uz ielas, jo skola grib izrādīties ar jaunajām “kojām”.

Šobrīd strādāju pie kvalifikācijas darba, un man ir nepieciešami materiāli no skolas, ja tieku izmesta no kopmītnēm, es vairs nespēju turpināt savu darbu. Šis tika paziņots pēdējā mirklī, nevienam nav laika, lai izvāktos. Šeit dzīvo no visiem Latvijas nostūriem. Mantas arī negribas atstāt pie svešiem cilvēkiem, jo skola pateica, ka neatbildēs par pazaudētām vai nozagtām lietām," stāsta Tehnikuma audzēkne.

Tehnikumam pieejamas vēl divas kopmītnes turpat Ogrē. Tās gan ir krietni sliktākā stāvoklī, un tehnikuma vadība nolēmusi turp pārcelt tos audzēkņus, kuri nevēlas aizbraukt no Ogres.

Mācību iestādes vadība atsakās zemāka līmeņa dienesta viesnīcā izmitināt sporta spēļu dalībniekus, jo tās neesot pietiekami labā stāvoklī. Tiesa, stāvoklis ir pietiekami labs, lai tajās izmitinātu pašu audzēkņus.

Linda Puķīte, Ogres Tehnikuma direktores vietniece, skaidro:

"Ar katru runāsim individuāli. Tā ir dienesta viesnīca, tas nav viņu personīgais dzīvoklis. Jebkurā brīdī izglītības iestādei var rasties nepieciešamība uz kādu brīdi atbrīvot dienesta viesnīcu. Mēs runājām ar savējiem, ka piedāvāsim dalībniekiem vietas renovētajā dienesta viesnīcā. Ja atbrauc ciemiņi, jāpiedāvā labākais, skaistākais."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas