Kas jauns lietā par traģisko avāriju, kurā gāja bojā NMPD ārste?

tautaruna.lv 24.aprīlis 2023, 13:15
 
F64
Vidzemes policisti ziņo, ka izmeklēt traģisko avāriju, kurā gāja bojā neatliekamās medicīniskās palīdzības ārste, ir visai sarežģīti un laikietilpīgi. Pagājis teju gads, kopš Launkalnes pusē, vedot pacientu, operatīvā dienesta mikroautobuss ietriecās smagās automašīnas aizmugurē. Cietušajai mediķei un bojāgājušās darbinieces ģimenei kompensācijas ir piešķirtas, taču, kāpēc notika negadījums un kurš pie tā ir vainīgs, atzinuma pagaidām nav, vēsta “Degpunktā”.

Likumsargi joprojām nav noslēguši izmeklēšanu. Vidzemes pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks stāsta, ka aizkavējušies speciālistu atzinumi un tāpēc nav iespējams līdz galam izprast traģiskās avārijas iemeslu.

Dmitrijs Kohanovs, Valsts policijas (VP) Vidzemes RP priekšnieka vietnieks, saka:

“Gala rezumē nekāda nav, joprojām notiek izmeklēšana. Diemžēl pirmatnējā auto tehniskā ekspertīze jeb tās slēdziens, mums ir nepilnīgs, tāpēc šobrīd ir procesā papildu auto tehniskās ekspertīzes nozīmēšana. Tiek uzdoti konkrēti jautājumi, uz kuriem ekspertam ir jāatbild. Pirmatnējā ekspertīzē diemžēl eksperts nav atbildējis uz mums interesējošiem jautājumiem.”

Smagās automašīnas vadītājs bija uzsācis veikt kreiso manevru, lai iebrauktu kokapstrādes uzņēmuma teritorijā. Mediķu brigāde ietriecās vilcēja piekabes aizmugurē. Viena no ārstēm gāja bojā, bet otra guva smagas traumas. Policistiem nav skaidrs, kāpēc brigādes šoferis nespēja izvairīties no sadursmes ar priekšā braucošo spēkratu.

“Balstoties uz auto tehnisko ekspertīzi, varētu šādus slēdzienus un secinājumus pieņemt,” saka VP Vidzemes RP priekšnieka vietnieks Dmitrijs Kohanovs.

Pret mediķu brigādes busiņa vadītāju norit kriminālprocess, savukārt uz slimnīcu vestais pacients ir liecinieka statusā. Likumsargi atzīst, ka viens no pēdējiem soļiem ir sagaidīt Valsts tiesu ekspertīžu biroja sagatavotu atzinumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas