Cilvēkus nokaitinājuši jaunā tipa korķi: Bez palīginstrumentiem tos atvērt nav iespējams

tautaruna.lv 10.aprīlis 2023, 4:00
 
Jānis Saliņš/F64
Jaunā tipa korķi, kas šobrīd tiek izmantoti sulu pakām un citiem tetrapakās iepakotiem dzērieniem, bet vēlāk būs praktiski visiem plastmasas iepakojumiem, radījuši sašutumu vētru sabiedrībā.

Ar prātu saprotam, ka jaunā tipa korķi ir izstrādāti tā, lai pudeli atskrūvējot, tas paliktu klāt un netiktu izmests krūmos vai citā nepiemērotā vietā. Taču realitātē saskaroties ar jaunajiem korķiem, daudziem "izsit korķus" - ne to pudeli var attaisīt, ne aiztaisīt.

Ieraksts "Twitter": "Un kurš ģēnijs izgudroja, ieviesa ražošanā šo korķa sistēmu un domā, tas labi strādā? Kāpēc jāsačakarē to, kas gadsimtus nevainojami strādā?"

Absolūti lielākā daļa komentētāju piekrīt autoram un dalās savā pieredzē: "Ar normāliem pirkstiem un bez palīginstrumentiem to atvērt nav iespējams"

"Beidzot kāds to pasaka skałi. Šis jaunievedums tiešām ir kaitinošs. Nemaz nav praktisks."

"Es vienmēr domāju ka tad kad būšu veca man jābūt foršai tantītei un jādraudzējas ar kaimiņu puikām un apmaiņā pret pīrāgiem viņi man varētu palīdzēt attaisīt šos korķus (arī piena). Man liekas vecs cilvēks to nevar izdarīt"

"Es pat nezinot šo jauninājumu vienkārši atskrūvēju un tad sapratu, ka nevar aizskrūvēt. Un uz pakas jau vairs nebija instrukcijas kā to atvēr. Vienmēr dažādi šādi izgudrojumi besī, man ir cita inženiera pieeja, un nedomāju tā kā tas izgudrotājs."

"Piekrītu. Es pat izvairos tagad tās sulas pirkt. Pagrūti lietot."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas