Rīgā novēroti aizdomīgi tūristi; aicina ziņot Valsts drošības dienestam

tautaruna.lv 10.aprīlis 2023, 5:00
 
Oksana Džadana/f64
Pēdējā laikā vairāki rīdzinieki ievērojuši, ka rajonos, kur parasti tūristi neuzturas, pastaigājoties un uzņemot fotogrāfijas cilvēki, kuri it kā izskatās pēc tūristiem, tomēr kaut kas liek šaubīties par viņu godprātību un patiesu interesi arī par pilsētas nomaļākajām ieliņām.

Aivars raksta: "Negribu izklausīties paranoisks, bet jau vairākas dienas staigājoties esmu pamanījis netipiskus tūristus, pavisam dīvainās ielās. Pa divi, necili ģērbti 40 gadīgi vīrieši, slāvu sejas vaibstiem, nesteidzīgā solī. Var jau būt, ka bezdarbnieki, bet ļoti atgādina ko citu."

Komentētāji arī ir manījuši aizdomīgus tipāžus: "Smieties par šādām lietām nevajadzētu.Ukrainà pirms kara bija tūkstošiem kaloborantu, kuri kara sākumā ļoti palīdzēja orientēties iebrucēju armijai"

"Tā ir wagner šūniņa, nerada tūlītējus draudus valsts drošībai. Pagaidām droši vien tikai ievāc datus, nekas īpašs."

"Orku apkalpotāji ielaiž Latvijā pat starptautiskā meklēšanā esošos. Petrovi un baširovi te noteikti jau ir simtiem, ja ne tūkstošiem."

"Arī esmu ievērojis. Ļoti uzkrītoši. Nav standarta tūristi. Fotografē "apskates" objektus.... FinMin, pils u.c.
Valsts doršība, varbūt ir komentārs par šiem "tūristiem"?!"

Reaģējot uz vairāku rīdiznieku ierakstiem "Twitter", Jānis Dombrava raksta: "Ja publiskās vietās redzat aizdomīgas personas, kuras veic aizdomīgas darbības nofotografējiet/nofilmējiet šīs personas, pieejiet klāt aprunāties - kā iet? Kas jūs esat? Ko darat? Ja rodas aizdomas, tad visu informāciju pārsūtiet info@vdd.gov.lv vai zvaniet: 67208964"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:31

Jaunākās diskusijas