Latvijas iedzīvotājiem kārtējais šoks par medicīnas pakalpojumiem

tautaruna.lv 23.marts 2023, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību piesaistījis kāds ieraksts par garajām rindām uz magnētisko rezonansi.
Twitter lietotājs atklāj, ka rindā uz magnētisko rezonansi viņam jāgaida vairāk nekā gads.

"Rinda uz magnētisko rezonansi galvai par valsts kvotām ir 14(!!) mēneši. 300eur un easy +/- uzreiz. Nav naudas = RIP," viņš raksta.

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izpelnījās lielu Twitter lietotāju uzmanību, kas neslēpa negatīvus komentārus par medicīnas un veselības aprūpes sistēmu Latvijā, gan dalījās ar savu pieredzi par ilgo gaidīšanu rindās.

"Es pagājušonedēļ apzvanīju visas vietas un (galvai) par valsts līdzekļiem tiku uz jūniju."

"Tas nav normāli, ka valsts un slimnīcas, - abas finansē iedzīvotāji ar nodokļiem - nevar nodrošināt iedzīvotājiem cilvēkcienīgus pakalpojumus. Ir diagnozes, kur magnētiskā rezonanse jāveic dažās dienās."

"Vēl jau jāņem vērā aparāta kvalitāte, ja to tā var nosaukt. Pirms pāris gadiem vajadzēja taisīt magnētisko celim, uztaisīju Ogres slimnīcā, jo bija lētāk, bet ORTO klīnikā ārsts diez gan tiešā tekstā pateica, ka no tās bildes gandrīz neko nevar saprast."

"Jāpierakstās kad tiek atvērtas rindas. Bet skarbi. Es ap 2-3 mēnešiem gaidiju. Bet iepriekš pa naudu nedelas laikā tiku. ARSĀ."

"Šodien kā reizi sataisīju, gaidīju rindu no novembra."

Tikmēr vēl vairāki komentētāji iesaka izmntot interneta platformas rindapiearsts.lv un epoliklinika.lv, kur redzami iespējami tuvākie pierakstu laiki pie speciālistiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas