NMPD pārstāvis iesaka, kur atrast informāciju par ātrāko pierakstu valsts apmaksātiem izmeklējumiem

tautaruna.lv 23.marts 2023, 15:15
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Nereti cilvēki sociālajos tīklos dalās ar pieredzi, cik ātri izdevies pierakstīties uz valsts apmaksātiem izmeklējumiem. NMPD pārstāvis Rafaels Ciekurs mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā iesaka, kur atrast informāciju par ātrāko pierakstu valsts apmaksātiem izmeklējumiem.
"Es visiem iesaku izmantojiet vietni http://rindapiearsta.lv un tur var atrast ātrāko pieejamo izmeklējumu, konsultāciju - valsts apmaksāto. Piemēram, magnētisko rezonansi pēc 28 dienām Jēkabpilī! Nav protams izcilākais variants, bet tomēr kkas! Ja pēc pasēm braucām uz reģioniem!" mikroblogošanas vietnē twitter norāda R.Ciekurs.

"Diemžēl ne vienmēr, kas norādīts kā valsts apmaksāts izmeklējums, tomēr tāds ir. Ir sanācis zvanīt un jautāt un vairākas reizes tie termiņi ir atšķīrušies no norādītājiem šajā portālā, bet, protams, vismaz var izvēlēties vairākus no rindas sākuma cerībā tikt ātrāk pie ārsta," atbildot uz medicīnas jomas pārstāvja ietekumu, norādījusi kāda komentētāja.

"Magnētisko rezonansi varbūt vēl tā, bet vienkāršāko izmeklējumu gadījumā pastāv liels risks, ka ārstējošais ārsts liks pārtaisīt. Un iespējams, ka pareizi darīs," norāda kāda cita twitter lietotāja.

Kā liecina informācija Nacionālā veselības dienesta mājaslapā, tad tīmekļvietnē www.rindapiearsta.lv var uzzināt, kuras ārstniecības iestādes sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus un, kur tos var saņemt ātrāk.

Gaidīšanas laiks dažādās ārstniecības iestādēs ir atšķirīgs. Ja valsts apmaksāta veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai vienā ārstniecības iestādē jāgaida rindā, pacientam ir tiesības vērsties citā ārstniecības iestādē, kurā gaidīšanas rindas nav vai tā ir mazāka.

Vairāk informācijas šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas