Daugavpils mēra piedāvājums par Puškina pieminekli satracina soctīklus

tautaruna.lv 23.marts 2023, 16:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Rīgas domes Pieminekļu padome nesen atbalstīja sešu pilsētā esošu pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu, saistot tos ar padomju laiku slavināšanu.

Padomē tika atbalstīts piedāvājums demontēt 1982.gadā Kronvalda parkā uzstādīto pieminekli rakstniekam Andrejam Upītim un skulptūru "staļinisma perioda rakstniecei" Annai Saksei Gaujas ielā 1.

Pieminekļu padome piekrita arī Aleksandra Puškina pieminekļa demontāžai Kronvalda parkā, jo tas esot izvietots nelikumīgi.

Pieminekļu padome atbalstīja arī ierosinājumu demontēt 1978.gadā uzstādīto pieminekli zinātniekam, "PSRS trīskārtējam sociālistiskā darba varonim" Mstislavam Keldišam, kas atrodas Rīgas kanālmalas apstādījumos, iepretim Latvijas Universitātei, un piemiņas plāksnes vēsturniekam Jānim Zutim aizvākšanu. Tā atrodas Basteja bulvārī 12.

Tika atbalstīta arī piemiņas plāksnes komunistiskās partijas tipogrāfijai Čiekurkalna 1.garajā līnijā 88 demontāža.

Vietnē "Facebook" Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pie fotogrāfijas, kuras fonā redzams Puškina piemineklis piedāvā to nogādāt Daugavpilī. Ieraksts izpelnījies vairāk kā 4000 "like" un gandrīz 400 komentārus, kur vairums ir stāvā sajusmā par ideju. Komentāri galvenokārt lasāmi krievu valodā.

5555

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:16

Jaunākās diskusijas