Austrālieši ukraiņiem izgatavo kartona dronus

tautaruna.lv 23.marts 2023, 21:30
 
Ekrānuzņēmums
Melburnā bāzētais jaunuzņēmums SYPAQ Systems paziņojis, ka piegādā autonomas sistēmas Ukrainas bruņotajiem spēkiem, ziņo portāls "Lrytas".

Pēc tam, kad jūlijā tika paziņots, ka Austrālijas Aizsardzības departaments piešķirs papildu līdzekļus Ukrainai tik ļoti nepieciešamo aizsardzības tehnoloģiju un aprīkojuma iegādei, SYPAQ Systems radās iespēa ražot savus bezpilota lidaparātus Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS) Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Corvo PPDS, kas izstrādāts saskaņā ar Aizsardzības inovāciju centra līgumu 500 000 ASV dolāru vērtībā, ir lēts vienreizējās lietošanas drons, kas paredzēts, lai veiktu piegādes un nogādātu aprīkojumu uz vietām, kas ir grūti sasniedzamas.

PPDS var nolidot līdz 120 km un nolaisties. Pamatojoties uz atsauksmēm no galalietotājiem Ukrainā, sistēma ir pielāgota arī izlūkošanas un novērošanas misijām.

Plakanā iepakojuma dizains padara dronus viegli transportējamus, jo vienā paletē ir 24 picas kastes izmēra kastes, kas galu galā pārvēršas par droniem. Uzņēmums nenorāda cenu par vienību, taču tiek uzskatīts, ka tā ir vairāki tūkstoši dolāru par vienību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas