Pensionāre Iecavā dzīvo izmisumā; pašvaldība nepalīdzot

tautaruna.lv 12.februāris 2023, 4:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
80 gadus vecās Dzintras Skaidrītes īpašums Iecavas pusē gadiem ilgi applūst. Īpašniece, vientuļa seniore, būdama izmisumā, lūdz palīdzību pastāstīt par ieilgušo nelaimi plašākai sabiedrībai, lai arī pašvaldība sadzird un beidzot iesaistās problēmas risināšanā, vēsta "Bez Tabu".

Tāpat kā daudzi, arī Dzintra Skaidrīte sekoja līdzi plūdu krīzei Jēkabpilī, kur daudzi, tai skaitā pašvaldība, glāba nelaimē nonākušos iedzīvotājus. Redzot, cik sparīga palīdzība tiek sniegta jēkabpiliešiem, arī Dzintra Skaidrīte, kura viena dzīvo īpašumā Iecavas pusē, cer, ka arī viņu kāds reiz paglābs no plūdiem.

Kā stāstīja Dzintra Skaidrīte, kūstot sniegam, kā arī spēcīgu lietavu laikā īpašums applūst vienmēr. “Māja jau sāk slīkt nost, bet Iecavas pašvaldībai tas viss “do lampočki”!” pauda izmisusī Dzintra Skaidrīte.

"Dārzā jau divus gadus neesmu bijusi, jo tas vienmēr applūst! Viss, kas no kalna plūst, nonāk manā sētā. Visas tās indes [red.-kaimiņu lauku mēslojums] nonāk manā akā, tāpēc ūdeni nevaru dzert. Kan prasīju sociālajiem, šie teica, ka par naudu atvedīs ūdeni, bet mēnesī man būtu jāmaksā vairāk nekā 100 eiro."

Dzintra Skaidrīte stāstīja, ka ūdens nereti aizsniedzas līdz mājai un bojā tās pamatus. “Pagājušogad viss pludoja. Mājā nevarēju ieiet. Visi pamati “čupā”! Agrāk man bija lopi, bet kūtiņā nevarēju ieiet normāli, jo tā bija ūdenī. Ziemā tas ūdens piesala, ledu lauzu ar cirvi. Vēlāk lopus likvidēju, jo sapratu, ka es, vecs cilvēks, vairs nemocīšos. Bija divas gotiņas, kaziņa, vistiņas. Tagad nav nekā. Ļoti žēl!” par dzīvi savā “ūdens pasaulītē” stāstīja seniore.

Seniore norādīja, ka jau ilgstoši sagājusi grīstē ir meliorācijas sistēma, kas ir viņas īpašumā, pazemē, bet stiepjas arī caur citiem īpašumiem un zem pašvaldības ceļa. Dzintra Skaidrīte pārtiek no niecīgas pensijas, viņai nav rocības, lai sakārtotu notekūdeņu sistēmu.

Bauskas novada pašvaldības iestādes “Iecavas apvienības pārvalde” vadītājs Normunds Vāvers norādīja, ka par meliorācijas sistēmas uzturēšanu atbildīgi visi, kuru īpašumus šķērso šī sistēma. Vāvers atzina, ka līdzatbildīga ir arī pašvaldība, jo noteksistēma stiepjas arī zem vietvaras ceļa. Iesaistoties “Bez Tabu”, pašvaldība beidzot apņēmās palīdzēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas