Tviterī: Par "uzbraucienu" policijas vizītēm skolās vīrietis dabū trūkties

tautaruna.lv 12.februāris 2023, 17:00
 
Šādas un līdzīgas mantas policija atrod pie nepilngadīgiem skolēniem / Valsts policija
Ar zināmu regularitāti Valsts policija kopā ar dienesta suņiem ierodas mācību iestādēs ar mērķi pārbaudīt aizliegto vielu klātbūtni skolas telpās. Taču daži uzskata, ka tādejādi tiekot nodarīts kaitējums bērniem. Tiesa, kā liecina komentāri pie ieraksta, tā nedomā lielākais vairums.

Kristaps: Kā likumam un kontrolei izpausties? Cerams, ka Jūsu risinājums neietver utopisko: runāsim un skaidrosim, tad jau visi būs apzinīgi un skolas vidi nevajadzēs "tīrīt"? Likums un normas nes līdzi zināmas bailes un bijību? Ar labu vien kārtību neuzturēt un sabiedrību nepasargāt.

Andis: Absurds tas būtu tad, ja neko neatrastu. Diemžēl, atrod un ne tikai cigaretes.

Māris: Man nav nekādu pretenziju, ka manus bērnus skolās pārbauda. Ja neviens nekontrolē , tad lielākā daļa noteikumus neievēro. Tāpat kā ar ātrumu uz ceļa, kā nekontrolē tā visi nesās.

Ēriks: Pilnīgas muļķības. Skolniekam tas ir jo lielāks piedzīvojums - spēlēt zagļos un policistos, un klāt nāk spēles azarts. Papildu vērtība. Kādi suņi, kāda policija.

Inga: Kāds kaitējums tiek nodarīts? Cik esmu dzirdējusi no meitas un citiem skolēniem -“paņemsim somā desmaizes, lai sunim tiek”, šāda viņu attieksme.

Māra: Un ko iesūdzēs narkotikas pārdozējušā bērna vecāki?

Māris: Kaitējums bērniem? Nav dzirdēts, ka suņi kādu bērnu būtu sakoduši skolā. A ja kāds sīkais šmurgulis ir atnesis veipu, spaisu vai ko nopietnāku, tad manis pēc kaut vai lai pieliek bikses klases priekšā no bailēm un lai staigā ar šo "traumu" atlikušo mūžu

Dagnis: Vai Jums liktos normāli ja jūsu darbavietā regulari ierastos policija ar suni un pārmeklētu visu somas vai tur nav baltkrievu cigarešu?

Lāsma: Nu ja tās bailes pēc tam bērniem rada tādu traumu, ka vismaz uz skolu vairs nenes savas cigaretes, veipus, narkotikas, tad tas ir tā vērts. Piemēram, es nespēju špikot, jo klases priekšā matemātikas skolotājs nosauca klases biedru par zagli par to, ka špikoja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:17

Jaunākās diskusijas